DNES JDEME DO FINÁLE

DNES JDEME DO FINÁLE

Jedna bitva je dobojována, druhá zvedne oponu dnes od 18:00. Ve finálovém duelu se střetnou o první letošní českou klubovou trofej Český pohár z pátku šťastnější týmy Nymburka a Opavy.

Pro týmy Nymburka a Opavy to bude trochu jiný zápas než v semifinále. Opava v minulém utkání vstupovala do souboje s Prostějovem jako favorit, tentokrát bude v roli potenciálního překvapení. Naše pozice se nijak nemění, ale na tuhle roli jsme si už v posledních letech zvykli.

 

„Nesmíme podlehnout nějaké ‚fanouškovské‘ představě, že to těžší utkání máme za sebou. Není to tak, Opava je další z řady českých TOP týmů a my musíme k utkání přistoupit se stejným soustředěním jako k zápasu proti Pardubicím. Je to finále, vyvrcholení nějaké cesty a my chceme bavit sebe i fanoušky pěknou hrou,“ řekl náš trenér Ronen Ginzburg.

 

Své svěřence burcuje Petr Czudek. „Říkal jsem klukům, zatlačte to uspokojení, je to jeden zápas. Pojďme to zkusit…  a když to nevyjde, donuťme Nymburk hrát opravdu na doraz, ať to má punc finále,“ nechal se slyšet kormidelník Opavy a jedním dechem dodal, s jakým respektem je třeba přistoupit k zápasu: „Nymburk dokázal v okleštěné sestavě vyhrát v Děčíně a dnešní semifinále s Pardubicemi zkušeně ohlídal. Je to tým, který má výborné individuality, výborného trenéra a spoustu zkušeností z pohárů.“

 

Cestu k vítězství zná Jakub Šiřina: „Pokud budeme hrát obranu jako v semifinále ve druhém poločase a bude nám to padat, můžeme být konkurenceschopní i Nymburku. Pardubice ukázaly, že se s nimi dá hrát vyrovnaně nebo je i porazit.“ Geografická blízkost Prostějova a Opavy by měla podle Jakuba pomoci v hledišti: „Předpokládám, že přijede o autobus více, že budeme mít v hale domácí kulisu.“

 

Podívejme se ještě krátce na historii pohárových utkání obou týmů. Poprvé se v Českém poháru týmy střetly v roce 2002. Tehdy ještě Opava vyhrála, i když poměrně těsně 78:72. O dva roky později se karta obrátila a osm bodů rozdílu bylo v roce 2004 v náš prospěch. Jednalo se o finále Poháru a zvítězili jsme 95:87.

 

Pak jsme šest let s Opavou pohár nehráli, až v roce 2010. Byl to první zápas turnaje Final 8 a tehdy jsme přehráli Opavu vysoko 96:53. O rok později se situace opakovala. Poslední turnaj se nehrál na jihozápadě Čech, jako před tím (Klatovy, Strakonice), ale na severovýchodě v Opavě a Novém Jičíně. Geografické umístění zcela odlišné, výsledek a průběh stejný. Opět jsme zvítězili a opět byl rozdíl výrazný 96:56. Zápas pamatuje pouze Petr Benda a Pavel Pumprla. K poslednímu měření sil mezi oběma týmy došlo v roce 2014, v semifinále (hrálo se v Českých Budějovicích) a byl to opět jednoznačný výsledek 95:53. V posledních třech zápasech byl rozdíl vždy kolem 40 bodů, takovou rychtu Opava v letošním roce asi nedostane.  

 
 
vloženo: 18.02.2017 02:34 / přečteno: 8628x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.