PRVNÍ TROFEJ JE NAŠE

PRVNÍ TROFEJ JE NAŠE

Také finálové utkání proti Opavě jsme měli plně pod kontrolou a především dobrou obranou jsme ho dovedli do bezproblémové koncovky. V poslední čtvrtině jsme skóre dostali do dvacetibodového rozdílu a porazili soupeře v poměru 72:52.

Do utkání jsme vstoupili o něco lépe. Opava těžko hledala rytmus na útočné polovině a pustila nás do prvního menšího trháku. Po koši Petra Bendy byl stav 13:5, když se o růst skóre staraly hlavně trojky Martina Kříže (2) a Sant-Roose. Také Opava použila tříbodovou akci Kouřila a tři trestné hody Jurečky ke snížení náskoku na 15:14. Jenže naše defenziva byla opravdu pevná a Opava měla jen velmi málo možností, jak pohodlně skórovat. I přes devět útočných doskoků za celý první poločas.

 

Ve druhé čtvrtině jsme si vypracovali až dvanáctibodové vedení. To však mohlo být výraznější, kdybychom se nedopustili jedenácti ztrát. Desetibodový rozdíl jsme natáhli po dvou rychlých koších Hrubana a Allena ve 14.minutě. Opava si vybrala oddechový čas, ale další ztráta nám pomohla vytvořit nejvyšší vedení v dosavadním průběhu utkání (29:17), když si Lawrence vybojoval míč a akci dotáhl až ke dvěma bodům. Mezi osmi a dvanácti body se rozdíl mezi oběma týmy pohyboval až do konce prvního poločasu. 

 

Opava po změně stran vstoupila s nadšením, ale hned první dva útoky jsme zakončili my po rychlém přenesení hry na útočnou polovinu. Nejprve zasmečoval Martin Kříž, když jsme využili chybu na doskoku Opavy. Neproměněný nájezd Opavy vedl k rychlé rozehrávce, na dvě přihrávky jsme se dostali pod opavský koš a po Allenově asistenci se na jeden dotek nad obroučkou prosadil Petr Benda. Vedli jsme 44:28, ale Opava se Gniadkovou trojkou připomněla, že je stále v zápase. Dokonce se, právě především zásluhou opavského podkošového hráče, dostala až na rozdíl osmi bodů (48:40). Svým jedenáctým bodem posunul rozdíl ve skóre zpátky přes desítku Sant-Roos. Po chvíli Howie přidal další trojku a pomohl tak k vyrovnané čtvrtině 16:16.

 

Poslední desítku začal trojkou z pravého rohu Vojta Hruban, Gniadek, kterému z opavských basketbalistů lepilo nejvíce, smečovaným košem upravil 59:46. Další koš dal Sant-Roos po obrovské hrubce opavských basketbalistů. Ti doskočili bez problémů trojkový pokus Vojty Hrubana, ale ve čtyřech si počínali tak nešikovně, že jim Howie sebral míč a poklidu skóroval. Trenér Czudek hned přispěchal s time outem, protože takové chyby by vedly k totální destrukci. Ani oddechový čas velký efekt neměl. Vybudovali jsme si až dvaadvacetibodové vedení po trojce a smečovaném koši Bryona Allena čtyři minuty před koncem zápasu. V závěru si finálové body přidali i oba nejmladší hráči Svoboda a Peterka a utkání se dohrávalo bez velkých emocí. 

 

Nejužitečnějším hráčem celého Hyundai FINAL 4, který si odnesl speciální gravírované hodinky Lotus, byl zvolen Howard Sant-Roos.

 

Body: Sant-Roos 16, Allen 15, Kříž 12, Benda a Simpson po 8, Hruban 6, Lawrence 3, Svoboda 2, Peterka a Holt po 1, Welsch 0 – Gniadek 11, Kouřil 9, Cvek, Bujnoch a Jurečka po 6, Dragoun 5, Šiřina 4, Kvapil 3, Blažek 2, Klečka a Zbránek 0, TH: 12/6 : 19/10, trojky: 8:4, doskoky: 50:32, zisky: 10:11, ztráty: 20:15, asistence: 18:11, fauly: 20:22, čtvrtiny: 19:14, 21:14, 16:16, 16:8

 

Petr Czudek, BK Opava: „Český pohár jsme měli hodně vysoko. Využili jsme los, který k nám byl příznivý, ale nebylo to jednoduché. Když se vrátím zpátky – zápas v Ostravě jsme měli málem prohraný a vrátili jsme se do hry. Zápas s Prostějovem jsme zvládli ve druhém poločase. Dneska nemůžu klukům nic vytknout. Nymburk ukázal svou kvalitu už včera, když porazil silní Pardubice. A dneska vyhrál zaslouženě.“

 

Ronen Ginzburg, ČEZ Basketball Nymburk: „Pamatuji si tři roky zpátky, kdy jsme v Poháru hráli proti Pardubicím a vyhráli v prodloužení. Dnes jsme hráli opět proti dobrému týmu. Opava je unikátní tým, který v Evropě nepotkáte. Malý tým, plný forwardů. Hrají velmi pěkně, spolu. Na začátku sezony jsme si určili cíle a ty teď postupně plníme.“

 
vloženo: 19.02.2017 08:44 / přečteno: 8965x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.