VOJTA: POD KOŠEM BYLO VYMETENO

VOJTA: POD KOŠEM BYLO VYMETENO

Nejlepší střelec finále z našeho týmu Vojta Hruban a MVP Final Four Českého poháru Martin Peterka u našeho mikrofonu. Pro vás jsme jejich krátké zpovědi přepsali. 

Vojta Hruban

Vojta Hruban

Vojto, byl finálový zápas těžký?

Byla to pro nás povinnost a trochu nám to usnadnila zranění Opavy. Nemohl nastoupit jejich nejlepší hráč Šiřina. Na druhou stranu vždycky se to musí odběhat a zápas vyhrát. Opava slušně vzdorovala a nebylo to tak zase úplně zdarma jako v jiných letech.


Soupeř měl hodně útočných doskoků. Čím to bylo?

Bylo to hodně tím, že hráli trochu hokejovým stylem. Z trojky to nahodili do pásma a všichni valili na doskok. Bylo vidět, že pod košem bylo vymeteno, jak byli opavští hráči na zádech našich obránců, ale míč se odrážel přes nás daleko do od koše, kde to pak měli možnost dobře sbírat.


Který byl ze dvou zápasů ten těžší - semifinále nebo finále?

Ten finálový. I proto, že jsme ho nezačali nijak dobře V prvním utkání nám dobře padalo, byli jsme ve vedení už od prvních minut, vedení jsme jen udržovali. Tím byl ten zápas jednodušší. S Opavou jsme museli je lámat a jít před ně. To vždycky stojí více sil.


Celou první čtvrtinu jsme byli za soupeřem, to se možná nečekalo...

Na začátku trefili několik střel, hráli v pohodě, protože neměli, co ztratit. Venda Bujnoch zahrál na začátku výborně, dal pár bodů, než jsme ho dokázali zkrotit. Velkou práci ve finále udělala lavička, která naši hru hodně zvedla.


Třicet sedm bodů rozdílu je hodně velká nálož. Vnímal jsi to i při zápase?

Hodně se to natáhlo v poslední čtvrtině, kdy Opava prostřídala a skóre naskakovalo hodně rychle. Takový rozdíl je trochu nemilosrdný, tolik si Opava nezasloužila.


Vládne v týmu spokojenost nebo se ještě šrámy na duši z vypadnutí v BCL nezahojily?
Neúspěch v Lize mistrů nepřišel tak náhle. My jsme si to neprohráli v posledním zápase v Německu. Pravdou je, že výhra v Českém poháru nám zlepšila v týmu náladu, ale vyřazení z evropských pohárů se tím úplně nezahojilo.


Vloni jsme po vypadnutí z BCL nehráli dva týdny dobře, letos jsme zvládli pohár, jak se říká levou zadní. Bylo zklamání vloni větší?

Přesně tak, bylo. Vloni jsme už nikdo nepočítal, že bychom mohli s AEK vypadnout. I my sami jsme si věřili, že to doma nepustíme. Konečná jednobodová prohra byla hrozně velká rána pro týmovou psychiku. A to přesto, že vloni fungovala v týmu vynikající chemie.


Martin Peterka
MVP - FINAL 4 Českého poháru

Splnili jste první cíl v sezoně, takže můžete být spokojeni, že?

Spokojenost je určitě velká, protože pohár dokáže být nevyzpytatelný. Je to jedno semifinále a jedno finále a může se stát cokoli. Ale přijeli jsme zkoncentrovaní a zvládli jsme to.


Ty si navíc dostal cenu MVP...

Vůbec jsem to nečekal. Sami jsme mezi sebou řešili, kdo to bude, ale že zrovna já, to mě překvapilo. Asi i ostatní byli překvapeni, protože první reakce byla, kolik jsem za to musel zaplatit (smích).


Opava byla ze začátku hodně nepříjemná, ale pak jí asi došly síly, co?

Opava začala výborně. Možná jsme to i podcenili, když jim chyběl Šiřina. Ale postupem času jsme převzali vývoj do vlastních rukou a zvládli jsme to.

 
vloženo: 12.02.2019 10:18 / přečteno: 6171x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.