ROZHOVOR S PETREM ŠAFARČÍKEM

ROZHOVOR S PETREM ŠAFARČÍKEM

Petr Šafarčík nahradil na naší soupisce Glenna Coseyho. Jak si všimli i moderátoři 1.nymburského basketbalového plesu, potkali jsme ho u Kolína. Největší část kariéry však Petr absolvoval v USK Praha. Mimo jiné i o tom se točil náš krátký rozhovor.

Petře, proč ses rozhodl pro angažmá v Nymburce?

Nymburk je největší klub v republice. Myslím si, že pro hodně malých kluků, kteří začínají v Česku s basketbalem, je jedním z jeho snů hrát za Nymburk. I jsem rád, že jsme se domluvili a že jsem si splnil jeden z těch snů.


Strávil jsi hodně času v USK, podobně jako Vojtěch Hruban nebo Jaromír Bohačík, kteří jsou nyní důležitými postavami Nymburk. Kterou cestou bys chtěl jít?

Cesta obou hráčů je obdivuhodná. Trochu více se přikláním k Bočimu, protože jsem s ním dva roky na USK hrál. Jsme dobří kamarádi. S Vojtou jsem se jen míjel. Když já začínal on odcházel právě do Nymburka. Navíc Bočiho cesta je mi podobnější i věkově.


Když odcházel Vojta, záviděl jsi mu?

Spíše jsem mu moc přál, že si ho vybral takový tým a taky jsem si říkal, když se dostal on a taky Boči, proč bych nemohl někdy i já.


Z USK ses nevydal přímo, ale přes mezizastávkou v Kolíně. Proč nevedla cesta přímo?

V té době, když jsem si vyhodnocoval další kroky, mi to přišlo rozumné. Měl jsem za sebou zkušenosti, byl jsem jedním z tahounů, i když tím největším lídrem byl Boči. Já jsem hledal klub, kde bych roli lídra mohl mít já. To se v Kolíně mi naskytlo i díky trenéru Benešovi, kterému děkuji za to, co pro mě za rok a půl udělal. Byla to dobrá volba a účel to splnilo na jedničku.


Byl jsi zraněný. Jak to vypadá s tvou přípravou?

Už jsem skoro 14 dní v zátěži, i když ještě ne na sto procent. Během chvíle by to mělo být v pohodě. Už se nemohu dočkat. V pátek jsem se připojil do přípravy reprezentace, zpočátku ještě v omezeném režimu, ale od neděle naplno.


Co pro tebe znamená podpis smlouvy až do roku 2022?

Ukazuje to na jedné straně zájem klubu a pro mě je to velká zodpovědnost a závazek. Udělám všechno proto, aby ani jedna strana nelitovala, že smlouva je dlouhodobá.


Na jaké pozici budeš v Nymburce nastupovat?

Jak jsem se bavil s trenérem, počítá se mnou na pozici jedna nebo dva. V USK jsem byl čistá jednička, ale myslím, že dokážu zahrát na obou pozicích a je mi jedno, kde mě trenér využije. Já jsem tu proto, abych dělal pro klub maximum na místech, které budou potřeba.


Hráči, kteří z Nymburka odchází často hoří v obraně. Jaký je tvůj vztah k této činnosti?

Prošel jsem velkou obrannou školou trenéra Aliloviče na USK Praha (smích). V defenzívě nebude problém, i když v Kolíně jsme se musel více věnovat útoku. Minutáž byla obrovská a ani nešlo hrát na maximum na obou stranách hřiště. Tady to bude jednodušší, protože minuty jsou rozděleny úplně jinak.



 
vloženo: 21.02.2019 01:07 / přečteno: 7506x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.