SOUHRN 3.KOLA ADRIATICKÉ LIGY

SOUHRN 3.KOLA ADRIATICKÉ LIGY

Třetí kolo nabídlo opět velice vyrovnané konečné výsledky. Pouze jeden zápas skončil dvouciferným rozdílem a čtyři ze sedmi utkání by změnila jedna jediná trojka.

Bez nadsázky lze říct, že jsme pětibodovým vítězstvím docílili jeden z nejvyšších rozdílů třetího kola. Tentokrát vyhrály v šesti zápasech domácí týmy a na své palubovce klopýtla jedině Zvezda, ale tentokrát ji s Radničkami chyběly už jen tři body do vítězství. Utkáním s největším rozdílem ve skóre byl zápas, ve kterém Budućnost ztratila svou neporazitelnost s Hemofarmem Vršac. S plným počtem tří vítězství tak už pokračuje kromě nás ještě KK Cedevita, která doma uhájila dvoubodové vítězství nad euroligovou Cibonou, KK Zagreb CO, které až nečekaně vzdoroval náš příští soupeř ze Zadaru. A posledním stoprocentním je Olimpija Ljubljana s Goranem Jagodnikem. Ta o svém nejtěsnějším vítězství rozhodla díky pevným nervům Saši Ožbolta, který 3,1 vteřiny před koncem házel tři trestné hody za faul při trojce a všechny tři proměnil. Na opačném konci tabulky se zatím krčí KK Zadar (doufejme, že tam bude i po sobotě), Igokea Aleksandrovac a Crvena Zvezda.


V tomto kole se naši hráči mezi elitu kola nezařadili, a tak se podívejme na celkové individuální statistiky po třech kolech. V desítce nejlepších figurují dva naši hráči. Na 6.místě Afik Nissim a na 8.místě Petr Benda. Náš podkošový hráč si vybojoval 6.místo mezi střelci, když nastřílel v průměru 17 bodů na utkání. Ještě o tři stupínky výše, tedy na bronzovém je v počtu doskočených míčů Radek Nečas. Jeho 7,67 doskoků na utkání je na chlup stejné jako u Miro Bilana ze Zadaru, a tak se máme v sobotu na co těšit. Mezi skokany je ještě Petr Benda na 9.místě a má o jeden doskok na zápas méně než Radek. Nejtýmovějším hráčem, tedy alespoň podle počtu asistencí, je Afik Nissim. Mezi hráči s největším počtem získaných míčů máme dva zástupce. Na třetím místě Pavla Pumprlu a na osmém Tre Simmonse. Mezi desítkou nejčastěji chybujících hráčů zástupce nemáme a to je dobře. 


Přehled výsledků: 

Hemofarm – Budućnost …… 88:76 … +12

Široki – Partizan …… 86:79 … +7

Cedevita – Cibona …… 70:68 ... +2

Olimpija – Krka …… 60:59 … +1

Zagreb – Zadar …… 65:63 … +2

Nymburk – Igokea …… 70:65 … +5

Zvezda – Radnički …… 83:85 … -2

 
vloženo: 17.10.2010 23:22 / přečteno: 15102x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.