PŘEDSTAVENÍ HALY V ZADARU

PŘEDSTAVENÍ HALY V ZADARU

Moderní hala klubu KK Zadar uvidí dnes bitvu mezi Nymburkem a domácími hráči. My jsme do haly nahlédli už včera. 


Hala Krešimira Ćosiće se nachází asi 2 kilometry na sever od historického centra Zadaru. Je to velice moderní a pěkná hala. „To je paráda, v takové hale jsme možná ještě nehráli,“ pokyvoval hlavou Vrták při prvním tréninku v pátek večer.

Hala byla slavnostně otevřena v roce 2008 a první sportovní akcí byl kvalifikační turnaj na OH v Pekingu v házené. V termínu od 30.5. do 1.6.2008 se tu střetly týmy Chorvatka, Ruska, Japonska a Alžírska. V září 2008 se tu hrál také Davis Cup mezi Chorvatskem a Brazílií. Dnes hala slouží jako domovská hala místního KK Zadar, ale svoje místo tu mají i akce kulturní.

Kromě centrální haly je zde ještě po obvodu několik malých basketbalových hal. V pohodě se sem vejdou, protože průměr celého objektu je 135 metrů. Výška je dech beroucích 27 metrů. Hala pojme 9200 diváků a na utkání Adriatické ligy bývá zaplněna z třetiny. „Teď to bude mnohem lepší. Určitě přijde víc lidí. Hodně jsou zvědaví na Nymburk a hlavně po třech prohrách už musí konečně vyhrát,“ říká další zadarská legenda (tedy alespoň pro nás) Denis Mujagić.  Kromě této haly je v okolí velký plavecký bazén a rozloze 150x43 metrů.

Hala dostala jméno asi po nejslavnějším zadarském hráči Krešimiru Ćosićovi. Sice se narodil v Zagrebu (26.11.1948), ale vyrůstal a s basketbalem začínal v Zadaru. Ćosić hrál na 4 olympijských hrách 1968, 1972, 1976 a 1980 a právě na posledních v roce 1980 v Moskvě získal zlatou medaili. Ćosić má i dvě zlata z mistrovství světa a to v letech 1970 a 1978 (celkem 4 medaile). Po konci kariéry byl velvyslancem ve Washingtonu a v USA také zemřel v roce 1995 na rakovinu. 


Ve videogalerii najdete krátké video z interieru haly a ve fotogalerii zase pár fotek. Podívejte se. 

 
vloženo: 23.10.2010 15:03 / přečteno: 12128x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.