TROCHU JSME V ZÁPASE RISKOVALI

TROCHU JSME V ZÁPASE RISKOVALI

Přestože Ronen Ginzburg byl po utkání s Partizanem spokojený (kdo by nebyl), už teď myslí na dalšího soupeře, který bude nejméně stejně dobrý. 


Cítil jste se v zápase být chvíli nahoře a chvíli dole?

(asistent Oren Amiel k tomu hned na začátku poznamenal s úsměvem: „Neno, kouč přeci nemůže být jednou nahoře a jednou dole…“)

Opravdu, nebyl jsem tak jako třeba fanoušci jednou dole za chvíli nahoře. Třeba o přestávce mezi první a druhou čtvrtinou bylo potřeba hráče nabudit, aby si nic nedělali z toho, že po vydařeném začátku o svoje relativně vysoké vedení přišli a aby stále věřili ve svoje síly.

Takže jste se opravdu nikdy necítil být dole?

Ne, na to není čas. Člověka průběh zápasu tak vysiluje, že nemůže nijak uvažovat o svých náladách. Nesmí ten zápas prožívat, ale řídit. Já se v té době, kdy se možná některý nám fandící divák cítí beznadějně, musím soustředit na to, co udělat, abychom se vrátili k taktické hře a svého soupeře porazili.

Připadal vám začátek 8:0 a 10:2 jako trochu nenormální?

Ne. Pokud hrajete proti takovému týmu jako je Partizan, tak se skóre může otočit během půlminuty. Proto jsem v té době nijak nepřemýšlel, jestli to je divné nebo normální.

Můžete označit nějaký klíčový bod zápasu?

Jednoznačně to byla na konci prvního poločasu naše defenziva a od 25.minuty to byla opět naše defenziva, která ovládla zápas. Ve druhém poločase jsme změnili naši strategii. Pustili jsme se do zónové obrany, více jsme se soustředili na hru pod košem a nechali jsme soupeře volnější na perimetru.

Nebyla to trochu riskantní varianta?

Přiznejme si – byla. Ale pokud hrajete proti euroligovému týmu nejde pokrýt úplně všechno. A konečně odvážnému štěstí přeje, tak nějak to v Čechách říkáte!?

Kdy jste začal věřit, že vyhrajeme?

Věřil jsem tomu před začátkem utkání, kouč přeci musí věřit svým hráčům. Jistotu mi přidalo, když jsme zvládli ve třetí čtvrtině obrat z mínus devíti na plus dva body rozdílu ve skóre.

Aleše Chána jste využil v základní sestavě. Věřil jste, že předvede opět ten samý výkon jako minulý týden?

Ano, pochopitelně. Jak jste si mohli všimnout, tak pokud byl na palubovce on, hráli jsme hodně pod koš. Je to něco, co nám v minulosti chybělo.

Takže teď to máme?

Aleš se dostal až teprve letos do zápasů s takhle silnými týmy. On neměl do té chvíle možnost ukázat, čeho je schopen. Já jsem mu věřil a to je také ten důvod, proč jsem Aleše na začátku sezony chtěl do týmu. Byla velká škoda, že se v přípravě zranil a nemohl už dříve odhalit svoje dovednosti. Aleš musí tyto výkony ale odvádět při každém zápase kontinuálně a teprve potom si můžeme říct, že se dostal na vyšší level.

Patří ještě někomu speciální dík?

Měl bych speciální poděkování našemu fyzioterapeutovi Jiřímu Šmídovi (tedy Abému) a lékaři Michalu Hamtilovi, kteří odvedli velký kus práce při „uzdravování“ Pavla Pumprly. Ještě dnes jsme byli hodně pesimističtí, že by Pavel nastoupil, ale oni na něm odvedli obrovský kus práce a aby jeho záda připravili na zápas.

Na závěr bych chtěl ještě podotknout, že dnešní výhrou ještě nic neskončilo. Před sebou máme úterní zápas se Sevillou, který bude také nesmírně těžký. My teď máme na stavu mínus dva hráče, tedy naše soupiska není tak široká. Já doufám, že si to všichni hráči uvědomili a nic ve své regeneraci neponechají náhodě. Dneska to oslavíme, ale hned zítra přepneme opět na tvrdou přípravu, abychom vyhráli i další zápas. 


Další názory po utkání v psané formě i na poslech najdete zde   

 
vloženo: 14.11.2010 14:24 / přečteno: 12539x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.