VTB - POTVRZENO

VTB - POTVRZENO

Na dnešním zasedání VTB ligy padlo rozhodnutí. 

Zprávy z Moskvy říkají, že v příští sezoně bude VTB ligu hrát 16 družstev. Kromě všech týmů, které jí hrály letos, budou nováčky: Nymburk, Lokomotiv Kubáň (letos bojoval v Eurochallenge s Prostějovem), Dynamo St.Petersburg (také s tímto klubem máme nějaké zkušenosti) a posledním účastníkem bude kazašský Astan Tigers z města na severu země a šestinásobný mistr Kazachstánu.
Celá přijímací procedura dopadla tak, jak si předběžně "pláclo" vedení klubu s prezidentem a ředitelem Andrejem Širokovem (na obrázku nahoře) při jedné z inspekčních návštěv člena vedení VTB ligy. Nyní je Andrej Širokov  ředitelem VTB ligy, post prezidenta přepustil exministrovi obrany Ruska Sergeji Ivanovovi.    

Celá zpráva ČTK

Praha 28. března (ČTK) - Basketbalisté Nymburka byli přijati do VTB ligy, v níž startují týmy z východní, střední a severní Evropy. Rozhodlo se o tom na dnešním jednání vedení soutěže v Moskvě. ČTK to řekl asistent prezidenta nymburského klubu Jiří Zídek. Středočeši, kteří po letošní sezoně ukončí své působení v Jadranské lize, v příštím ročníku budou vedle VTB ligy od začátku hrát i v české nejvyšší soutěži, do níž se letos zapojili až v nadstavbové části.

Pokud Nymburk letos vyhraje Mattoni NBL, měl by už popáté za sebou startovat i v Evropském poháru ULEB, kde se objevil v minulých čtyřech letech. Dohromady by tak sedminásobní čeští mistři měli nastupovat ve třech soutěžích.

Ve VTB lize budou nováčky. Vedení soutěže, jejímž šéfem se dnes stal někdejší ruský ministr obrany a současný vicepremiér Sergej Ivanov, vedle Nymburka přijalo i dva ruské kluby Petrohrad, Krasnodar a také kazašskou Astanu.

Před branami naopak zůstal Bayern Mnichov, který také projevil zájem. "To, že jsme se dostali do VTB ligy, pro nás je čest i závazek. Bude to velmi náročná soutěž, ale uděláme všechno pro dobrou reprezentaci českého basketu," řekl Zídek.

VTB liga se tak rozšíří ze současných dvanácti týmů na šestnáct. Nymburk se těší třeba i na konfrontaci s týmy, které se letos objevily v prestižní Evropské lize. V ní startovaly CSKA Moskva, Chimki Moskva, litevské celky Žalgiris Kaunas, Lietuvos Rytas a polská Gdyně.

V příští sezoně vzniknou dvě osmičlenné skupiny, jejich vítězové budou mít jistou účast v závěrečném Final Four. O zbylá dvě volná místa budou nejprve bojovat celky umístěné na třetích a čtvrtých pozicích. Vítězové těchto soubojů se ještě poměří s druhými týmy po základní části a dva kluby pak doplní kvarteto pro Final Four.

Účastníci VTB ligy v sezoně 2011/12:

CSKA Moskva, Chimki Moskva, Kazaň, Krasnodar, Petrohrad (všechny Rusko), Žalgiris Kaunas, Lietuvos Rytas (oba Litva), Minsk (Bělorusko), Gdyně (Polsko), Mariupol, Dněpropetrovsk (oba Ukrajina), Espoo (Finsko), VEF Riga (Lotyšsko), Kalev Tallinn (Estonsko), Nymburk (ČR), Astana (Kazachstán).

 
 
vloženo: 28.03.2011 13:32 / aktualizováno: 28.03.2011 15:49 / přečteno: 13615x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.