ZPRÁVY Z VILNIUSU

ZPRÁVY Z VILNIUSU

Naši hráči jsou v hlavním městě Litvy Vilniusu a dnes odpoledne nastoupí proti Lietuvos Rytas ve svém pátém pokračování VTB ligy.

Včerejší cesta patřila, na rozdíl od té příští do Krasnojarsku, k těm jednodušším. Přímý let trval jen půl druhé hodiny a žádný zádrhel se nevyskytl ani při cestě do Prahy na letiště. Na letišti ve Vilniusu se náš tým potkal se zdecimovaným družstvem Žalgirisu, které se vracelo z prohrané bitvy na Panathinaikosu.

Dresík Pavla Pumprly v klubovém autobusu Rytasu

V autobusu Rytasu na hráče čekalo malé překvapení. Za řidičem se houpal prostějovský dresík Pavla Pumprly (viz fotografie). Do Litvy se dostal pravděpodobně v září 2007, když BK Prostějov hrál přípravný turnaj v Klaipede. V rámci tohoto turnaje se střetl i Rytasem (prohrál 67:111).

Po odpoledním příjezdu do hotelu a lehkém občerstvení odjeli hráči na první trénink v Siemens aréně, kde se bude dnešní zápas hrát. Trénink začínal v 17:30 místního času a trval do sedmi večer. Siemens aréna má kapacitu jedenáct tisíc diváků, ale rafinovaný systém závěsů dokáže snížit její kapacitu na polovinu a přesto dojem plné haly zůstává. Přesto se nepředpokládá, že by hala zůstala prázdná. V Litvě je basketbal sport číslo jedna a zápasy bývají solidně zaplněné. Po návratu z tréninku měli hráči videomeeting a večeři.

Organizace ze strany pořadatele je vynikající. Všechno klape, jak má. „Lidé jsou tu velice příjemní, což nám po návštěvě Krasnodaru zvedlo náladu,“ hlásí z Vilniusu Ondra Šimeček. Hráči se nezdržují ani dlouhým cestováním. Hala – hotel = 10 minut, hotel – letiště = 20 minut. „Vše odpovídá velikosti pobaltských států,“ doplnil Šimeček.

Dnešní program začíná hráčům a realizačnímu týmu v 9:30 místního času, kdy proběhne hodinový střelecký trénink a pak už jen odpočinek a v 17:10 místního (16:10 našeho) času začíná zápas. Desetiminutové posunutí je kvůli televiznímu přenosu. Link na stream najdete na serveru LSHunteru - zde (bez záruky).  

 Siemens Arena Vilnius - trénink týmu

Pavel Pumprla před utkáním: 

Dnes náš čeká další těžký zápas a k tomu ještě soupeř zvučného jména. Rytas se stálá TOP dvojka litevské ligy. V Litvě je basketbalu všechno podřízené a všechno zasvěcené. I když Rytas letos nehraje Euroligu, jejich soupiska je hodně silná. Od super středního rozehrávače Seibutise až po jeden z největších talentů letošního mistrovství Evropy Valanciunase. Bude to určitě nelehký zápas, ale naše nelichotivá bilance 0:4 nás všechny motivuje k soustředěnému výkonu. V posledních zápasech Mattoni NBL jsme se nabili pozitivní energií, a tak věřím, že vítěznou vlnu přeneseme i do VTB ligy.  

 
Do Vilniusu odcestovali: Benda, Sokolovský, Pumprla, Lawrence, Abrams, Vyoral, Palyza, Nečas, Simmons, Špralja, Wilson, Naymick.

Nedělní Lucky Shot (střelba z poloviny hřiště) vyhrál Tomáš Vyoral a s tím i obvyklou prémii 10EUR. Jako bonus obdržel také 10 rublů na cestu do Krasnojarsku. 
 
vloženo: 06.11.2011 06:30 / aktualizováno: 06.11.2011 10:22 / přečteno: 10506x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.