MINSK-2006

MINSK-2006

Dnes nastoupíme proti trojnásobnému mistru Běloruska z let 2009 až 2011, který je aktuálně na prvním místě běloruské ligy.

Po devíti kolech má na svém kontě devět vítězství a zdá se, že míří opět vstříc titulu.

V této sezoně se Minsk-2006 objevil v základní skupině poháru Eurochallenge ve skupině G. Z ní však nepostoupil, neboť obsadil třetí místo s bilancí 3-3 stejně jako druhý tým Pinar Karsiyaka z Turecka. O postupu tedy rozhodla horší bilance s Turky. Minsk v domácím zápase prohrál 70:79 a v Turecku zvítězil v divokém zápase 103:105 (nehrálo se prodloužení – jen ve druhé čtvrtině nedal alespoň jeden z týmů třicet bodů). Minsk si však připsal v Eurochallenge významná vítězství nad Türk Telekom nebo Telekom Bonn, přesto to na postup nestačilo. Minsk měl ve skupině G nejhorší obranu ze všech čtyřech týmů, když inkasovala 515 bodů. dokonce to byla druhá nejhorší obrana ze všech 32 družstev.

Ve VTB lize je zatím Minsk poslední, když nevyhrál ještě ani jedno utkání. Jednocifernou prohru inkasoval pouze jednou doma od Kubáně. Šestadvacetibodovou nakládačku dostal od Spartaku a ještě o šest bodů větší byla mezera ve skóre při zápasu v Gdyni.

Minsk má na soupisce 5 Američanů, přesto prim v poštu nastřílených bodů nese domácí hráč Kudrautsau, který v Eurochallenge nastřílel v průměru 16 bodů. Daří se mu i ve VTB lize (průměr 12,8). Nejlepším střelcem ve VTB lize je Justin Hawkins (14,0). Dvouciferné střelce můžeme v týmu Minsku najít ještě dva: Trastsinětski a Hodge. 

 
Co říká trenér Ginzburg před utkáním?

Očekáváme velice těžký zápas, protože během pěti dnů odehrajeme tři utkání. Minsk je velice dobrým útočným týmem. Do zápasu musíme přijít maximálně soustředění, protože jsme neměli dostatek času na přípravu. Jeden den na přípravu není ideální, ale více nám termínová listina nedává. Pravdou je, že za tuto sezonu to není ojedinělý případ a již jsme ukázali, že se s tím dokážeme poprat.

Tímto zápasem můžeme nastartovat cestu do play-off. Co bude klíčem k vítězství?

Soustředíme se především na sebe, na svou hru. Pokud se podíváme na silné stránky Minsku, musíme je zastavit v jejich útočných snahách, především v rychlém protiútoku. Cestou k tomu je dokonalé pokrytí jejich rozehrávačů, kteří dokáží nebezpečně ohrozit koš.   

 
 
vloženo: 18.12.2011 07:49 / přečteno: 11155x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.