ZAZNAMENALI JSME

ZAZNAMENALI JSME

Podívejte se s námi na tiskovku a přečtěte si, jak trenéři hodnotili utkání Nymburk - Petrohrad. 

Jure Zdovc

Nejprve musím pogratulovat Nymburku k jejich dnešnímu vítězství. Ani nejsem příliš rozčarovaný z výkonu svých hráčů. Měli jsme nějaké problémy… Ve druhém poločase jsme hráli dobře, ale co mám říct ke konci zápasu? Nymburk trefoval těžké střely za tři body, i když v mnohých případech snad ani hráči neviděli koš, … ale dávali. Co naplat. Basketbal se hraje čtyřicet minut a ne sedmnáct nebo osmnáct minut ve druhém poločase. Hra, předvedená v prvním poločase, to není naše obvyklá úroveň. Pokud si dobře pamatuji, rozdíl byl v jeden moment až 16 bodů.

Máme teď za sebou hodně cestování. Jsme na šestizápasovém turné mimo domácí palubovku. Vím, Nymburk na tom není o mnoho lépe. V příštím kole hrajeme další velice těžké a důležité utkání proti CSKA Moskva. Z tohoto utkání si musíme přenést do dalších bojů těch 15 minut, které jsme hráli opravdu dobře a proti CSKA jich musíme odehrát 35.

Jakého rázu jsou problémy ve vašem týmu?

Jsou to problémy zdravotního rázu. Například mimo hru byl Kotiševskij, s nachlazením se potýkal Kaširov, Halperin byl nastydlý v minulém týdnu.

Jure Zdovc na tiskové konferenci

 
Ronen Ginzburg

V první řadě bych chtěl říct, že si tohoto vítězství opravdu hodně cením, protože to byla výhra nad jedním z nejlepší týmů, se kterým jsem se letos potkali. Stavím tuto výhru ještě o trochu výše než vítězství nad Partizanem v loňské sezoně nebo letos proti Prokomu.

V prvním poločase jsme hráli na obou stranách hřiště dobře. Dobře jsme běhali, díky tomu jsme dávali snadné koše. V defenzívě se hráči opravdu soustředili. Ve druhém poločase jsme neběhali už tak rychle jako v té první. V útoku jsme se, především ve čtvrté čtvrtině, trápili. Neproměnili jsme otevřené střely, třikrát nebo čtyřikrát jsme minuli zpod koše a z toho vyplývala i snížená koncentrace v obraně. Ale na konci jsme se vrátili do zápasu a v posledních dvou minutách jsme soupeře udolali. Pozor, nespěme na vavřínech dlouho, už ve středu nás čeká další soupeř VTB ligy Minsk. Doufám, že hráči zůstanou při zemi.

Jak jste prožíval Lawrencovu akci, když ležel na zemi, přesto přihrál a z akce byl koš?

Před zápasem jsme mluvil nejen s Eugenem, ale i s dalšími hráči o tom, že není důležitější, zda je soupeř vyšší, mohutnější, umí více vyskočit, ale odhodlání a nasazení. Ve finále tomu tak bylo. Odhodlání a nasazení tento zápas vyhrálo.

Ve druhém poločase jste více využíval Mike místo Eugena. Z jakého důvodu?

Eugene odehrál excelentně první poločas, ale na začátku třetí čtvrtiny se mu nedařilo ani v útoku ani v obraně. Mike ovšem dnes odvedl skvělou práci v obraně. Zdálo se mi, že Eugene byl ve druhém poločasu více unavený. Jsme hrozně rád, že máme takové hráče jako je Mike nebo AJ, kteří se mohou vzájemně zastoupit, když se jednomu nedaří. Mike Lenzly pro mě byl hráčem utkání.

Jaká byla vaše tepová frekvence v posledních dvou minutách?

Dvě minuty před koncem to bylo ještě dobré. To jsem si bral oddechový čas a vysvětloval jsem hráčům, jak budeme hrát. Pokud bychom se bavili o posledních šestnácti vteřinách, tak tam už to bylo horší (úsměv). Tím je basketbal krásný.

    
Petr Benda

Za dnešní výkon jsme si vítězství zasloužili. Po většinu zápasu jsme byli ve vedení a až ke konci se soupeř po našich chybách v obraně a hlavně na doskoku dostal poprvé před nás. Už jsme myslel, že můj průraz a současná trojka jiného hráče bude rozhodovat o osudu zápasu. Naštěstí máme takové střelce, kteří se nebojí vzít střely na sebe v těch nejkrizovějších momentech. Dneska jsme měli štěstí, že nám to tam padlo…. ale říká se, že odvážnému štěstí přeje. Soupeř se musel škrábat na hlavě, když viděl, co všechno jsme dali v poslední minutě.

 
Pavel Pumprla

Byl to super zápas a trochu šťastná výhra. Díky neuvěřitelné koncovce jsme utkání dotáhli do zaslouženého konce. V poslední čtvrtině jsme dlouho nemohli dát koš, pak se to ale všechno zlomilo a jak říkal Míša Křemen, dneska jsme to tam mohli i kopat a spadlo by to do koše.

Průběh zápas byl ale pro nás dobrý….

Ano, utkání bylo dobře rozehrané a byla by velká škoda, kdybychom ho ještě pustili do soupeřových rukou. Je skvělé, že i přes nepovedenou čtvrtou čtvrtinu jsme dokázali utkání otočit.

V určitých úsecích naše střelba nebyla dobrá. Bylo to obranou soupeře?

Trochu jsem se uchylovali ke střelbě z dálky, ale vycházelo to z jejich velice agresivní obrany, která nás nepouštěla dovnitř.

Prohrávat s takovým soupeřem o šest bodů dvě minuty před koncem už není moc dobré. Co se ti honilo hlavou?

V tomhle čase člověk moc nepřemýšlí. Především Američané jsou těmi, kdo si drama vůbec nepřipouští. Stačí se jen podívat, jak hrají v závěru.  

 
 
vloženo: 10.01.2012 07:15 / přečteno: 9792x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.