ŘEKLI PO UTKÁNÍ ...

ŘEKLI PO UTKÁNÍ ...

Se svými postřehy se podělili oba trenéři a dalších pět hráčů.

Aleksej Křivonos – trenér Minsku

Dnes hrál Nymburk velice dobře, hrál srdcem, byly vidět emoce a našemu týmu ukázali, jak to vypadá, když si hráči důvěřují. Pohled na výsledkovou tabuli ukazuje, jak na tom byl soupeř po fyzické stránce, po emoční stránce i po taktické stránce. My jsme byli v zápase pomalí a především nám chybělo nadšení. Náš výkon komplikovala absence hlavního rozehrávače a to byl hlavní problém naší dnešní hry. Kudrjavtsev jej musel nahradit na pozici, ale přeci jen to není jeho parketa, i když udělal, co bylo v jeho silách. Celkově se systém naboural. Pohledem na statistiky je jasné, že s tolika doskoky soupeře a počtem ztrát, nemůžete zápas vyhrát.

Mohla být příčinou tak vysoké prohry i skutečnost, že jste nedokázali zapojit do střelby více hráčů?

Hlavní problém byla absence rozehrávače. Náš tým se nedokázal vzniklé situaci přizpůsobit a nedovedl do toho dát dostatečné množství nadšení, aby to překonal a abychom zahráli lépe. Vím, jak můj tým dokáže hrát v zápasech Eurochallenge. Umí hrát srdcem, ale dnes to nepředvedl.

 
Ronen Ginzburg – trenér Nymburka

Abych byl upřímný, měl jsem trochu strach před tímto zápasem. Po našem výkonu proti Petrohradu jsem se trochu obával, aby naši hráči byli dostatečně soustředění. Moje předpoklady se potvrdily, ale jen v začátku zápasu. V první čtvrtině jsme nehráli dostatečně soustředěně především v obraně. Od 12. minuty jsme se dostali do hry a začali jsme jí bezpečně kontrolovat. Myslím, že jsme hráli dobře po většinu zápasu, stříleli jsme dobře z dálky a dobrý výkon podali i podkošoví hráči.

Jaký byl největší rozdíl mezi Nymburkem a Minskem?

Především máme širší a kvalitnější soupisku. V minulém utkání v Minsku hrál tento tým daleko lépe a musím říct, že jsem viděl hodně zápasů, kde Minsk hrál podstatně lépe. Jeho vítězství v Ankaře v poháru Eurochallenge nebo dalších zápasech VTB ligy. Dnes jsme prostě byli výrazně lepším týmem ve všech činnostech.

 
Justin Knox

Nymburk bojoval a hrál tvrdě. Dobře střílel za tři body a měl hodně útočných doskoků. Ve druhém poločase jsme se snažili ještě bojovat o výsledek, ale domácím padalo do koše všechno, co vystřelili. S vědomím, že soupeř má před poslední čtvrtinou třicetibodový náskok, se už hraje dost špatně.

 
Lamayn Wilson

I když se to podle výsledků nezdá, nebyl to jednoduchý zápas, hlavně v první čtvrtině. Ve druhé jsme se zlepšili především v obraně. Z toho pak vycházel náš lepší útok a spousta lehkých košů z rychlých protiútoků do nepostavené obrany. Padly i nějaké trojky. Ve druhé polovině jsme náskok už jen navyšovali a hráli na jistotu.

Jaký byl největší rozdíl mezi Nymburkem a Minskem?

V kvalitě a zkušenosti hráčů. Jen letos máme za sebou spoustu dobrých a kvalitních zápasů s výbornými týmy.

Ale ani Minsk se neztratil v zápase proti Ankaře nebo Bonnu….

Nechci snižovat kvalitu ani jednoho týmu, ale dovolím si říct, že v letošní sezoně ani jeden z nich není lepší než my.

Porazili jsme Minsk podobných rozdílem jako prohrál Minsk s CSKA. Dává mám to větší naději na úspěch proti moskevskému týmu?

O tom, jestli máme šanci nad CSKA zvítězit nám neřekne nic výsledek tohoto utkání. Větší vypovídací hodnotu má utkání v Moskvě, které jsme hráli velmi dobře a nepovedly se nám jen poslední 2-3 minuty. Z toho mohu usuzovat, že nad CSKA můžeme doma vyhrát.

 
Lukáš Palyza
Jak se cítíš jako nejlepší střelec zápasu?

Moje body pramení z euforie, která vládla na konci zápasu. Jsem pochopitelně rád, že jsem přišel na hřiště a skoro jsem se neminul.

Podle stavu vypadá, že poslední čtvrtina byla snadná…

V posledních deseti minutách jsme skóre výrazně navýšili, ale je zatím schovaná tvrdá práce. Myslím, že to mohlo trenéra potěšit.

Neměli jste ze zápasu přeci jen trochu obavy, přeci jen po výborném výkonu může přijít pokles pozornosti?

Ano, určitá obava tam byla a trochu se to projevilo v první čtvrtině. Pak se nastartoval náš motor a začali jsme je mlít. V obraně jsme je získávali balóny, to vedlo k rychlým protiútokům a lehkým košům a bylo po nich.

Přemýšleli jste o tom, že byste atakovali největší prohru Minsku od CSKA o 44 bodů?

Já a asi nikdo z mých spoluhráčů o tom nepřemýšlel a řekl bych, že to ani nikdo nevěděl. V zápase to nevnímáš. Já myslím, že i 42 bodů je dobrých. Více si cením, že v závěru dostali příležitost mladí hráči a zužitkovali je slušně.

Ve VTB lize mnoho zápasů neskončilo trojciferným výsledkem. Co tomu říkáš?

Dnešní zápas byl opravdu extrémní. Minsku se ve druhém poločase extrémně nedařilo, nám spadlo na co jsme šáhli.

 
Eurene Lawrence

Dnes to byl důležitý zápas. Na jednu stranu důležitější než ten s Petrohradem, protože s tímto týmem jsme se měli rovnat. Bylo na nás hodně vidět, že do zápasu chceme dát hodně moc energie. V prvním poločase jsme hráli trochu pomalu, do druhého jsme přišli s daleko větší agresivitou. Neustále jsem soupeře tlačili na obou stranách hřiště, výborná byla spolupráce mezi hráči, ke slovu se dostali i jiní hráči jako Lukáš Palyza nebo Sokol. Všichni tito střídající hráči přinesli na palubovku novou energii.

 
Pavel Pumprla

Hráli jsme se soupeřem, který ještě nevyhrál a jsme rádi, že to i po našem druhém vzájemném zápase zůstalo. Potřebovali jsem potvrdit pondělní výhru, která by se dnešní prohrou úplně degradovala. Zápas jsme měli, až na pár minut, plně pod kontrolou. Na soupeři bylo vidět, že už má velkou herní krizi a jakmile se rozdíl přehoupl přes 20, složili zbraně a byl to souboj druhých pětek.

Hodně bodů nastřílel Kudrautsau. Nedal se lépe zastavit?

Určitě by se dal lépe zastavit, ale jak je vidět, jeden hráč nic nezmůže. To by to musel být Michael Jordan, aby dokázal porazit celý tým. Na výsledku je vidět, že jeho 24 bodů vlastně nemělo vliv na jejich prohru.

Myslíš, že nastřílená stovka byla způsobena ještě tlakovou vlnou pondělního zápasu proti Petrohradu?

Je to možné…. My jsme si říkali, že bude nutné udržel stejné tempo zápasu, pokud si to chceme udělat jednodušší. Posledních deset, dvanáct minut se hrálo bez obran a padlo docela dost bodů. Bylo super, že se kluci, co nastoupili v poslední čtvrtině, chytli a v zápase se dokázali prosadit.

Bylo vašim cílem dát stovku?

Předně před zápasem o tom nikdo nepřemýšlí. Pokud se ale zápas chýlí ke konci a je tam naděje stovku dát, tak se pochopitelně snažíme tu psychologickou hranici prolomit. Vždycky to má u domácího publika kladný ohlas.  

 
 
 
 
vloženo: 12.01.2012 08:06 / aktualizováno: 12.01.2012 17:15 / přečteno: 11600x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.