NOVÝ REKORD VTB LIGY

NOVÝ REKORD VTB LIGY

Se 105 body jsme vytvořili rekord letošního ročníku VTB ligy. Trojciferným výsledkem zatím skončily pouze čtyři zápasy.   

ČEZ Basketball Nymburk : BC Minsk-2006 105:63

Jedna vlašťovka jaro nedělá, dalo by se s trochou nadsázky říct při pohledu na statistiky soupeře. Lídr týmu Kudrjavtsev nastřílel 24 bodů, dokonce to bylo nejvíce bodů ze všech hráčů na palubovce, ale přesto jeho výkon nezachránil Minsk od drsné prohry. Do rozdílu, který byl mezi počtem nastřílených bodů top střelce hostů a druhých v pořadí (celkem tři hráči dali 8 bodů), se vešlo hned 7 našich střelců!! Ať vypadá skóre jakkoliv jednoznačně, nebýt našeho soustředění, které nepolevovalo ani v závěru za bezpečného vedení, nezměnila by se poslední čtvrtina skoro v exhibici. Rozhodně tomu pomohlo zapojení všech mladších hráčů (Kříž, Vyoral, Palyza) do poslední čtvrtiny. Ti přinesli další suchá polínka a rozfajrovali ohniště ještě jasnějším plamenem.

Trenéři neměli tentokrát s nominací tolik problémů, protože s drobnými zraněními laborují Radek Nečas a Michal Křemen a tak tito dva zůstali v červených teplácích na lavičce. Základní pětka ve složení Lawrence, Pumprla, Simmons, Wilson, Benda vletěla na soupeře sice s trochu menší intenzitou než jako na Petrohrad před dvěma dny, ale brzy byl náskok sedm bodů (11:4). Krátké snížení aktivity přineslo hostům dva koše za sebou a pak se zase rychleji měnilo skóre na straně Nymburka. V sedmé minutě jsme vedli desetibodovým rozdílem a s devíti body náskoku jsme vstoupili i do druhé čtvrtiny. V ní jsme odřízli od bodů nejlepšího střelce Kudrjavtseva, který k 12 bodům první čtvrtiny ve druhé přidal jen tři body v poslední vteřině. V průběhu prvního poločase se nám nedařilo tolik proměňovat podkošové akce a díky tomu se Minsk občas dostal do přesilové situace, kterou proměňoval. Hosté se ve druhé čtvrtině ve 13.minutě přiblížili na 26:22 a to byl pro ně poslední přijatelný stav. Hned poté Lenzly a Pampi navýšili naše skóre po dvou bodech a trojkami je doplnili Gino (Lawrence) a střídající Sokol (2). Třetí Sokolovu trojku doplnily po dvou bodech koše dalších několika hráčů a pár okamžiků před koncem poločasu jsme vedli 50:27. Poslední akci zakončil trojkou z dobrých osmi metrů Kudrjavtsev a upravil na kulatých 50:30.

Ne příliš rychlá hra našich hráčů v útoku umožnila Minsku se udržovat na přijatelném rozdílu ve skóre. Stačilo to na posun rozdílu o pět bodů, když skóre bylo 54:39. Ovšem od 24.minuty už začalo postupné zatloukání hřebíčků do rakve Minsku. Ještě do konce třetí čtvrtiny prohrávali o 26 bodů 74:48, tedy stejným rozdílem, jakým odešli poraženi ze zápasu proti Petrohradu. Před nám byla poslední čtvrtina a v ní už odevzdaní hosté jen přihlíželi, jak mám přibývají bod za bodem a vyhlíželi už konec zápasu. Naši hráči naopak drželi až neskutečně stálou výkonnost a úspěšné trojkové pokusy střídala zakončení smečí. Nakonec se domácí fanoušci dočkali i stovky, jejímž autorem byl Lukáš Palyza, hráč, kterých svých 13 minut na palubovce proměnil na dvacet bodů.

 
vloženo: 11.01.2012 23:27 / přečteno: 12340x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.