NEZAČALI JSME ŠŤASTNĚ

NEZAČALI JSME ŠŤASTNĚ

Deset minut bez vstřeleného bodu na přelomu druhé a třetí čtvrtiny rozhodlo zápas prvního kola VTB ligy proti ruskému Novgorodu. 

V utkání jsme nedokázali eliminovat jednu z nejsilnějších zbraní soupeře – útočný doskok, ovšem po prvním poločase jsme prohrávali i na obranném 8:18. Není se však čemu divit. Posledním střelcem prvního poločasu byl Coleman, když upravoval průběžné skóre stále na přijatelných 27:23. Horší bylo, že jen pár okamžiků před tímto košem začala 14.minuta. Od té doby bylo takové bodové sucho, že snad delší v historii klubu ani nebylo. První změnu skóre jsme zaznamenali až v čase 22:32, když Lukáš Palyza proměnil dvě šestky a upravil už hodně hrozivé skóre 53:25. První body ze hry padly až o minutu později a postaral se o ně Petr Benda. Podtrženo, sečteno – více než deset minut jsme nedali koš ze hry a s takovým handicapem se už žít nedá. V této, řekněme tragické části, jsme se nedokázali urvat do rychlého protiútoku a s nestále se zvyšujícím rozdílem ve skóre se snižovala i odvaha střílet v postupném útoku. Propadli jsme i na doskoku, i když ve druhém poločase se přeci jen nepříznivý trend alespoň trochu otočil. Pravdou je, že soupeř byl na všech postech o trochu větší. Přesto skutečnost, že nejlepším na doskoku byl AJ, je přeci jen trochu překvapivá.

V závěru zápasu soupeř přeci jen trochu polevil a nám se povedla nějaká trojka a hlavně jsme byli schopni vyrazit do rychlého protiútoku. V poslední čtvrtině jsme svého soupeře dokonce porazili o deset bodů (27:18), ale to už byla jen kosmetická úprava výsledného skóre. Jenže ve vyrovnané VTB lize může každý bod nakonec hrát velkou roli.


Statistiky najdete v komentáři k zápasu a fotografie ve fotogalerii. 

Pár slov po utkání
Ronen Ginzburg

Utkání jsme kontrolovali pouze prvních sedm minut. Dnes jsme hráli špatně na obou stranách hřiště a nedokázali jsme dobře pokrýt silné stránky hry našeho soupeře. Měli jsme otevřené střely, především ve druhé čtvrtině, ale neproměňovali jsme je. Novgorod má dobrý tým, porazil Kazaň, přesto jsme měli hrát vyrovnanější partii. Teď je třeba vše špatné překonat a v neděli na domácí palubovce proti Lokomotivu ukázat zlepšení.

Nebyli jste příliš unavení ze sobotní dlouhé cesty?

Je pravdou, že jsme hráli v pěti dnech tři zápasy, ale pro takový výkon není omluvou nic.

 
Petr Benda

Po dobrém začátku to vypadlo slibně. V obraně jsme nehráli špatně, v útoku jsme si vypracovávali solidní šance. V polovině druhé čtvrtiny soupeř odskočil přes deset bodů a poslední pětiminutovku prvního poločasu bychom nejraději hned zapomněli. Nebyli jsme schopni dát koš a kupili jsme chybu za chybou i v obraně. Soupeř dal dva koše s faulem a nějakou trojku, rozdíl vyšplhal nad dvacet bodů a bylo po zápase. Na palubovce tak silného soupeře, byl střelecký výpadek neodpustitelnou chybou. Ztratili jsme i sebevědomí v útoku. Marně jsme hledali někoho, kdo by nám v těžkých chvílích pomohl.

Co se změnilo v poslední čtvrtině, kterou jsme vyhráli?

Změnili jsme způsob obrany a byli jsme schopni vyrážet to rychlých protiútoků.

 
Radek Nečas

Dneska jsme dostali hezkou lekci, jak hrát na téhle úrovni. Nezačali jsme špatně, ale pak jsme soupeři dali díky obraně šanci, aby se chytil. Ať už to byly doskoky nebo po našich ztrátách chodili do rychlých protiútoků s jednoduchými koši. V útoku jsme se trápili. Nejen v dnešním zápase jsme mnohdy volili špatnou střelu a ze špatného postavení. Hráči pak chyběli jak na doskoku tak následně v obraně.

 
Vojtěch Hruban

Nebyl to moc povedený start do VTB ligy, ale je třeba utkání rychle hodil za hlavu, maximálně se poučit z chyb a to dobré, i když tohoto moc nebylo, si přenést do dalších zápasů. Dnes se nám nedařila týmová obrana a pokrytí jejich útočného doskoku. Ani střelba nebyla dobrá, protože jsme si nevytvořili dobré pozice. Hodně pokusů šlo přes hráče soupeře. Prostě chyb bylo hodně a já věřím, že příští zápas bude lepší.

 
Tomáš Pomikálek

Začátek nebyl špatný, ale jejich tři trojky nás zalomily. Absolutně se nám přestalo dařit v útoku, v obraně to také nebyl žádný zázrak. Najednou jsme dlouho dobu nedali žádný koš. Až v poslední čtvrtině jsme začali běhat do rychlých protiútoků a hrozící debakl jsme trochu zmírnili.

Asi jsi čekal lepší premiéru v evropském poháru v dresu Nymburka…

Je to zklamání, čekal jsem lepší start.

Na druhou stranu jsi dostal šanci vyběhnout na palubovku…

Kdyby to byla plichta, nevím, jestli bych nějakou minutu dostal… a v zápasu jsem alespoň skóroval (bez radosti). 


 
vloženo: 07.10.2012 21:01 / aktualizováno: 07.10.2012 21:50 / přečteno: 8089x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.