NEJLÉPE STLAČIT VŠECHNY

NEJLÉPE STLAČIT VŠECHNY

říká Petr Benda o pořadí v základní skupině. Své názory přidali i další členové týmu. (článek bude ještě doplněn) 

Ronen Ginzburg

Je to náročná skupina. Jeruzalém je vždy silný tým a v letošním roce napnuli všechny síly, aby vytvořili kvalitní tým, se kterým se chtějí probojovat do další části Eurocupu, což se jim v posledních dvou letech nepodařilo. Budivelnik je tým, který má ze všech ve skupině největší finanční možnosti, ale jak víme, to není to nejdůležitější. Má dobré hráče, solidní rozpočet a ambice se ukázat na evropském poli. Prienai je typický zástupce litevského basketbalu, který dokáže podávat výborné výkony.

 
Vratislav Šístek

Všech 32 týmů je kvalitních a moc se vybírat nedá. I ve čtvrtém koši, který by měl být nejslabší, byly super týmy. Všechny týmy mění své sestavy, a proto si myslím, že budou pro nás velkou neznámou, i když jsme s nimi už hráli. Z hlediska destinací je Jeruzalém nejméně osm hodin cesty, v Litvě se bude muset také kus autobusem. Snad jen Kyjev bude na přímém letu.

Jaká je atraktivita soupeřů?

Možná podle jména to nejsou zajímavé týmy, ale svou kvalitu přinesou. Doufám, že diváci nám pomohou, abychom postoupili do dalšího kola a díky tomu přivedli další, kvalitnější soupeře.

Jaká je síla naší skupiny?

Vyhnuli jsme se španělským týmům, vyhnuli jsme se ruským týmům…myslím, že týmy jsou hodně vyrovnané a postoupit může kterýkoliv tým. Předpokládám, že všechny zápasy budou vyrovnané a kdo dokáže vyhrát venku, bude mít hodně velkou šanci na postup.

Která skupina patří k nejtěžším?
Všechny, ve kterých je ruský tým a to nám vyšlo. 

Petr Benda

Skupina je střední obtížnosti. Nemáme v ní na první pohled snadné soupeře, ale ani takové, přes které by se nedalo postoupit. Když jsem se zběžně podíval na ostatní skupiny, našel jsem jednu, ve které bych opravdu nechtěl být. Je to E, kde jsou Doněck, Sopoty a Kubáň. Našim cílem je postup mezi posledních osm a prvním krokem je postup mezi posledních šestnáct.

Koho bychom měli stlačit pod sebe?

Nejlépe všechny a jít z prvního místa. Nejtěžší se mi zdá Hapoel, ani Kyjev nebude z těch lepších soupeřů. Nechme se překvapit, jakou budou mít soupisku. S Prienai jsme se utkali vloni a vzhledem k jejich koncepci dávat šanci mladým hráčům, nebude ani jejich herní projev příliš jiný.

Jak jsi tipoval a jak se ti to povedlo?

Teď si moc nepamatuji, ale měl jsem hodně lehkou skupinu a netrefil jsem se ani jednou.   

 
Vojtěch Hruban

Nejdelší cestování nás čeká do Jeruzaléma, to si možná mnozí nepřáli, snad jen trenéři (úsměv). Ostatní dva týmy já osobně neznám, ovšem v Eurocupu není možné najít nějaké slabé týmy. Možná v té poslední skupině jsme měli štěstí, protože v ní byly hodně kvalitní týmy a Prienai se zdá být ze čtvrtého koše nejpřijatelnější soupeř. Pro nás to bude šest náročných zápasů, ale ze skupiny se dá postoupit. 

 
vloženo: 10.10.2012 10:41 / aktualizováno: 10.10.2012 14:31 / přečteno: 8254x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.