VE LVÍM SOUBOJI JSME VYHRÁLI

VE LVÍM SOUBOJI JSME VYHRÁLI

V souboji Lvů z Jindřichova Hradce a Nymburka vyhrál zkušenější, když jsme podruhé v sezoně pokořili stovku (103:79). 

Utkání začalo čtyřbodovým vedením, které záhy srovnal Petr Benda a pak už to byl jen náš náskok, který se v průběhu prvního poločasu trochu natahoval a zase zkracoval, ale po změně stran už byl převážený především na naší stranu. 
V úvodní pasáži zápasu padlo hodně bodů z nájezdů, ale v prvnímu výraznému odskočení nám pomohly dvě trojky Palyzy a Abramse v těsném sledu a odskočení za rozdíl sedmi bodů (16:9). Trenér domácích Karel Forejt na to reagoval oddechovým časem, ale po špatné přihrávce Lions zvyšoval ještě o dva body Benda. Ve druhé polovině první čtvrtiny nás zdobily rychlé protiútoky, do kterých naši hráči nejen výborně běhali, ale také je v únicích přihrávající perfektně nacházeli. Desetibodový rozdíl byl překonán už v polovině sedmé minuty, když na 12:22 zvyšoval Hruban. Kolem deseti bodů se náš náskok pohyboval až téměř do konce čtvrtiny. V poslední minutě zaúřadoval Benda a Pavković a vedení se dostalo na 14 bodů. Mírný útlum přišel ve druhé čtvrtině, kterou domácí vyhráli a nastříleli přes dvacet bodů. Po minutě a půl druhého poločasu domácí snížili na rozdíl osmi bodů, ale Abramsova a Tapoutosova trojka opět vyčarovaly bezpečný náskok. Náskok se mírně zvyšoval, až v předposlední minutě dosáhl na 21 bodů. V poslední desetiminutovce jsme náskok kolem dvaceti bodů stále udržovali a utkání měli pod jednoznačnou kontrolou. 
V zápase hrál důležitou roli jednak rychlý protiútok, ze kterého jsme dali 15 bodů, oproti dvěma domácích. Byli jsme také výrazně lepší ve střelbě z trojkové vzdálenosti. Domácí sice stříleli více, ale s podstatně menší účinností. Naše úspěšnost byla luxusních 76%, což při 17 pokusech (13 trojek) je číslo, které není jednoduché dosáhnout. Po třech trojkách dali Taylor (3/3), Hruban a Abrams - oba (4/3). Také ve střelbě za dva body jsme byli lepší. 

 
vloženo: 10.10.2012 22:27 / přečteno: 8812x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.