DOMA OPĚT VÍTĚZNĚ

DOMA OPĚT VÍTĚZNĚ

Ve čtvrtém kole VTB ligy jsme udrželi domácí neporazitelnost, když jsme po počátečním váhání ve druhé a hlavně třetí čtvrtině svého soupeře přetlačili.   

V zápase proti Neptunas Klajpeda šlo o více než jen vítězství. „Máme nové hráče, které je třeba zabudovat do týmu,“ řekl po utkání trenér Ginzburg, který se musel potýkat s nenadálou absencí střelce AJ Abramse. AJ trápí kotník, který ho usadil v civilu na lavičku. Úlohu našeho nevysokého Američana však přebral Lukáš Palyza, autor 18 bodů.

Osud zápasu se lámal ve třetí čtvrtině. Během ní se titěrné vedení o čtyři body v poločase zvětšilo na sedmnáct po třiceti minutách. „Budu muset ještě zjistit, co jsme ve třetí čtvrtině udělali špatně, že jsme ztratili 13 bodů za deset minut,“ kroutil hlavou po zápase hostující trenér Kazys Maksvytis. To náš kouč věděl naprosto přesně: „Změnili jsme způsob obrany jejich clon na hráče s míčem a dokázali jsme po několika rychlých protiútocích zavěsit několik snadných košů i proti jejich zónové obraně.“  

V poslední desetiminutovce sice hosté zle dotírali a téměř dvacetibodové vedení stáhli na pět bodů v poslední minutě utkání. Pro taktické faulování si ale vybrali Miljana Pavkoviće a ten se z trestných hodů nemýlil. Potom náš rozehrávač definitivně rozhodl o konečném výsledku trojkou 12 sekund před koncem čtvrté čtvrtiny.

V tabulce jsme se udrželi na hraně postupu do play-off a společně s týmy VEF, Triumf a Lokomotiv máme na kontě dvě výhry a dva porážky. Naopak Neptunas a Minsk stále čekají na vítězství. Vedoucí místo pelotonu však ztratilo CSKA Moskva, které prohrálo v Kaunasu se Žalgirisem o deset bodů 66:76. Právě jejich přemožitel je aktuálně jediným týmem ve skupině B bez prohry na prvním místě.    


Doplněn byl podrobnější komentář a fotografie najdete ve fotogalerii


 
vloženo: 28.10.2012 21:53 / aktualizováno: 29.10.2012 01:46 / přečteno: 9141x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.