OHLASY PO ZÁPASE

OHLASY PO ZÁPASE

Přečtěte si, co řekli trenéři na tiskové konferenci a někteří hráči o utkání Nymburk : Klajpeda (doplněno)

Ronen Ginzburg (trenér ČEZ Basketball Nymburk): 
Myslím si, že to pro nás byl důležitý zápas z několika bodů. Za prvé postavení v tabulce. Za druhé zařazení nových hráčů do týmu, týmová chemie, to jak budou noví hráči reagovat. Za třetí jsme hráli bez našeho klíčového hráče Abramse. V utkání jsme měli chvíle, kdy jsme byli nahoře, kdy dole, ale máme nové hráče a bude pochopitelně chvíli trvat, než se naučí znát nás a než se naučíme znát je. Všeobecně jsem ale spokojen s výkonem v utkání, zejména výkony mladých hráčů jako je Hruban a Palyza, byly dobré. Máme před sebou ale hodně práce, máme co zlepšovat zejména ve venkovních zápasech.

Trenér hostů nevěděl, co se stalo ve třetí čtvrtině. Vy byste to věděl?

Ano vím. Změnili jsme naší obranu jejich pick and rollu a dali jsme několik lehkých košů z rychlých protiútoků i proti zóně.

A co se stalo ve čtvrté čtvrtině?

Na to se budu muset ještě podívat (smích). Vraťme se k hodnocení zápasu – máme chvíli, kdy hrajeme dobře a kdy se nám tolik nedaří. Je to dáno tím, že do týmu přicházejí noví hráči a herní obraz se buduje „za pochodu“. Konkrétně jsme v útoku minuli několik otevřených střel a neubránili jsme hráče číslo deset. 


Kazys Maskvytis (trenér Neptunas Klajpeda): 
Nezačali jsme špatně, ovšem po druhé čtvrtině jsme se již nedostali do rotace a tím jsme začali ztrácet. Ještě budu muset zjistit, co se stalo v té třetí čtvrtině, protože tam jsme začali hrát špatně. Jsme ale za dnešní výkon rád, protože jsme bojovali a jak bylo vidět, měli jsme ještě šanci do zápasu se vrátit. Měli jsme problémy v obraně rychlých protiútoků, z toho jsme dostali hodně košů z volných střel, hodně trojek, a to rozhodlo.

Lukáš Palyza

Byl to pro nás hodně důležitý zápas, protože jsme chtěli odčinit venkovní prohru v Moskvě, kde jsme podali katastrofální výkon. Všichni jsme si po utkání řekli, kde jsou naše chyby a začali jsme na tom pracovat. Příchod nových hráčů Rančíka a Welsche nám obrovsky pomohl. Vidím neskutečnou změnu v tom, jak hrajeme jako tým.

V dnešním utkání jsme začali trochu zadrženě, hráli jsme přeci jen v posledních dnech dva zápasy venku. Pak jsme se slušně rozehráli. Ve třetí čtvrtině to byla skvělá šňůra, odskočili jsme na 17 bodů a pak škoda, že jsme se dostatečně nekoncentrovali v obraně. Pustili jsme soupeře do zápasu, ale v závěru jsme nakonec zkušeně snahy hostů utnuli a ukázalo se, že náskok byl dostatečný.

 
Petr Benda

Jsem rád, že jsme udrželi domácí neporazitelnost. Ve VTB lize nebude jednoduché venku vyhrávat. Pro nás bylo důležité, že jsme dokázali zapojit nově příchozí hráče. Zpočátku to s obranou nevypadalo moc dobře, hodně jsme se hledali. Po deseti minutách jsme se ale dostali do tempa a hráli jsme o hodně líp. Začátek druhého poločasu nám vyšel perfektně, stejně jako proti Kubáni. Ve třetí čtvrtině jsme předváděli obranu, jakou bychom chtěli hrát.

Poslední čtvrtina byla trochu horší. Co se stalo?

Ve třetí části jsme z dobré obrany přecházeli do rychlých protiútoků a měli jsme výbornou úspěšnost střelby. My jsme snad ani neminuli koš. To nemohlo vydržet až do konce zápasu. Na úvod čtvrté čtvrtiny jsme si vytvářeli špatné střelecké pozice, ale postupem času jsme více pronikali pod koš a z takových akcí jsme soupeře trestali.

Neptunas měl zápasy ve VTB lize 0:2. Byl to slabý tým?

Žádné družstvo ve VTB lize nemůžeme podcenit. Výsledek Klajpedy s CSKA budil respekt a my jsme se na něj dobře připravili.

Překvapil vás někdo z týmu hostů?

Tak jako je překvapil Lukáš Palyza, tak nás nikdo od nich nepřekvapil.

 
Radek Nečas

Do dnešního zápasu jsme nastupovali z pozice favorita a museli jsme vyhrát, abychom se udrželi stále ve hře o play-off. Začátek byl trochu rozpačitý, soupeř se chytl. Špatné bylo, že nám v prvním poločase doskočili pod našim košem devět míčů. To bylo hodně.  Ve druhé půlce jsme si na to dali pozor a získali skoro dvacetibodový náskok. V poslední desetiminutovce jsme poznali, že ani možné ani na chvilku polevit v soustředění. Nedali jsme nějaké jednoduché střely a soupeř se dotáhl na dohled. Závěr jsme udrželi a zaslouženě vyhráli.

Jak cenné bylo toto vítězství pro náladu v týmu?

Máme za sebou úspěšný trojblok. V Levicích, Opavě i dneska jsme ukázali stoupající kvalitu. Pomohl nám pochopitelně Jirka s Radem. Pokud budeme takto pokračovat, měli bychom úspěšně vstoupit do Eurocupu.   


 
vloženo: 29.10.2012 07:13 / aktualizováno: 29.10.2012 10:33 / přečteno: 9809x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.