KLÍČOVÝ ZÁPAS VTB LIGY?

KLÍČOVÝ ZÁPAS VTB LIGY?

V pokračování VTB ligy nás čeká další nelehký soupeř a to ruský Triumph. Je to tým, od kterého jsme zatím utrpěli nejvyšší porážku v rámci dosavadní sezóny. Triumph je aktuálně naším přímým soupeřem o play-off VTB ligy a také se pere o postup do další fáze Eurocupu. (doplněno o trenéra Ginzburga)

V prvním vzájemném zápase jsme naprosto propadli. Ani v jedné čtvrtině jsme nedali více jak dvacet bodů. Náš špatný ofenzivní výkon ještě více komplikovalo špatné doskakování. Domácí doskočili 19 útočných míčů a měli 22 zisků. Z toho pramenila naše nejvyšší porážka sezóny o 37 bodů.

 

Klub, který byl dříve znám pod názvem Dynamo Moscow Region, překonal před pár lety vážné finanční problémy. V loňském roce se v základní části ruské ligy umístil na 3. místě. Probojoval se do semifinále, ale nakonec skončil čtvrtý. Letos se zatím drží na 5. místě s 3 výhrami a 5 prohrami. Triumph dokázal porazit Spartak Petrohrad.

 

Triumph je nyní v tabulce VTB o příčku výše než my. Má odehráno o zápas méně a bilanci 4 výher a 6 proher. V průběhu soutěže má poměrně nevyrovnané výsledky. V prvním zápase prohrál s VEF Riga o 23 bodů, v dalším zápase podlehl jen o 4 body Žalgirisu. Vyrovnanou partii sehrál s Kubání i CSKA, naopak ztratili s Jenisej. V posledním zápase podlehl našemu eurocupovému soupeři VEF Riga o pouhé 2 body, nejvíce bodů si připsal bývalý hráč Prostějova Kyle Landry (29 b.).

 

Ve své třetí sezóně v Eurocupu (naposledy 2009/2010) si v základní části vedl skvěle a vyhrál všech 6 zápasů, tedy i 2 zápasy s VEF Riga. Do Last16 tak šel z prvního místa. Ve středečním zápase podlehl doma Budivelniku Kiev o pouhý jeden bod 84:85 a v prvním zápase prohrál s týmem Budocnost VOLI.

 

Týmové statistiky vede Sergey Karasev s průměrem 14,9 bodů na zápas, pod košem kraluje Kyle Landry se 7 doskoky na zápas, nejvíce asistencí má Tywain McKee, kterého Ronen Ginzburg označil jako jednoho z nejlepších hráčů soutěže. Právě on byl nejlepším střelcem eurocupového zápasu proti Kyjevu. 

 

Trenér Ginzburg před zápasem:


V prvním zápase jsme s Triumphem prohráli obrovským rozdílem? Co musíme udělat lépe?

První zápas jsme hráli ještě zkraje sezóny, kdy jsme měli z poloviny jiný tým. Vyměnili jsme hráče a nyní máme vyrovnanější soupisku. Od té doby jsme odehráli hodně zápasů a tento zápas s Triumphem bude úplně jiný než ten první.

 

Triumph je v tabulce přímo nad námi. Může právě tohle být klíčový zápas k postupu do play-off?

Určitě. Pokud tento zápas vyhrajeme, zůstaneme ve hře. Pokud ne, budeme mít velké problémy. Navíc hrajeme doma a měli bychom tuto výhodu využít.

 
Můžete jmenovat nějaké hráče, na které si musíme dát velký pozor?

Důležitý bude Tywain McKee a pivot Sergey Karasev. Musíme zastavit hlavně tyto dva hráče.

 

Triumph v posledních zápasech prohrál s VEF Riga jen o 2 body a Kyjevem o bod. Myslíte, že oproti začátku sezóny mají lepší formu?

V začátku VTB ligy měli možná lehce herní výkyvy, na druhou stranu základní skupiny Eurocupu suverénně vyhráli všechny zápasy. Takže je to velmi kvalitní tým.

 

Jak to vypadá s našimi hráči? Poslední zápas VTB nás trápila marodka. Jak je to teď?

Menší zdravotní problémy má Rado Rančík a Miljan Pavkovič, ale myslím, že ob nakonec nastoupí. Takže bychom měli nastoupit v plné sestavě.

 
vloženo: 19.01.2013 12:19 / přečteno: 8719x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.