PŘISTŘIHNEME KŘÍDLA ROWLANDOVI?

PŘISTŘIHNEME KŘÍDLA ROWLANDOVI?

VEF Riga není jen Earl Jerrod Rowland, ale bez něj by jejich hra neměla tu správnou šťávu. 

Kompletní soupiska VEF Riga má deset Lotyšů, tři Američany a dva Litevce. Jednoznačným lídrem týmu je 188 cm vysoký E.J.Rowland. Hráč na pozici jedna nebo dvě ovládá statistiky jednotlivců svého týmu. Je hráčem s největším využitím (31:42 min/z), získal pod košem na doskoku nejvíce míčů (5,8), je nejlepší v asistencích (5,9), vládne v počtu nastřílených bodů na zápas (18,7) i v počtu získaných míčů (2,3). Krom toho všeho je také s obrovským náskokem nejužitečnějším hráčem VTB ligy (Rowland 23,2 – druhý Chryjapa 18,9) a také nejlepším střelcem VTB ligy. Druhý Simmons (Krasnyje Krylja) ztrácí 2,1 bodů. Ve výčtu jeho minulých destinací najdete: Florida Flame (04-05 D-league), Barons LMT (05/06), Townsville Crocodiles (06/07), Artland Dragons (07/08), Telekom Baskets Bonn (08/09), Vanoli Cremona (09/11), Unicaja Malaga (11/12), VEF Riga (od 2012). Thomas Kelati, hráč Valencie, minulý týden po zápase v Pardubicích radí: „Riga je hlavně o Rowlandovi. S námi hráli vyrovnaně, on dal 20 bodů. Proti Bilbau jich dal 30 a vyhráli. Pokud zastavíte Rollanda, zastavíte celý tým.“  

 

Řekli o našem soupeři a především o Rowlandovi:


Vojta Hruban

Rowland je stoprocentně klíčovým hráčem soupeře, on dělá tým lepším. Pokud je na palubovce, jdou přes něj všechny míče. Z jeho hry těží další jeho spoluhráči a už jen využívají jím podané míče při hře zády ke koši nebo při nájezdu z křídla. Když ho zastavíme, máme mnohem větší šanci vyhrát. On dokáže být velice efektivní. Střílí jen ty střely, které mají smysl a proměňuje je. Myslím, že to je jeden z nejlepších hráčů VTB ligy.

Je důležité ho oddělit od míče nebo ho bránit, když má míč?
Je to rozehrávač, takže oddělit ho od míče je téměř nemožný úkol. To by znamenalo být na něm neustále nalepený a po celý zápas nepůjde. Důležitá bude obrana pick and rollu, protože z toho on velice těží a pak je potřeba ho zastavovat v rychlém protiútoku.


Lukáš Palyza:

Je to mančaft, který má výborné výsledky a lepší formu než minulý rok. Měli bychom zastavit hlavně jejich výborného rozehrávače Rowlanda. Když zastavíme jeho, ze třech čtvrtin zastavíme celý tým. Nebude to vůbec jednoduché. Podle mě je Rowland, na úrovni Eurocupu a VTB ligy, dneska asi nejlepší hráč.

 
Radek Nečas

Riga má tým, který drží dlouho pohromadě a nově příchozí Rowland dokáže své spoluhráče hodně rozpumpovat. Našim cílem bude držet ho co nejvíce od míče. Trenér Butautas má i další kvalitní hráče, ale hra Rigy je hodně postavená na Rowlandových dovednostech. 

 
vloženo: 22.01.2013 00:42 / přečteno: 8670x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.