SITUACE VE VTB LIZE

SITUACE VE VTB LIZE

Po vyhraném zápase proti Rize ve VTB lize se opět začalo hovořit o možné účasti v play-off. Jaké jsou naše vyhlídky?

Při současném postavení týmů v tabulce a s ohledem na vzájemné zápasy je sice naše možnost hrát play-off poměrně málo pravděpodobná, ale jak víme, nikdy se nedá předem lámat hůl. Vítězství v Rize však má ještě jeden rozměr, který také pro klubovou pokladnu není nezajímavý a to je prize money, tedy finanční bonus z umístění.

 
Play-off

Pro účast v play-off je nutné umístění do 6.místa. Toto místo aktuálně okupuje Triumf z předměstí Moskvy. Má o zápas více a k dobru také dvě vítězství. Bohužel při rovnosti bodů, bude Triumf před námi, protože oba zápasy vyhráli podmoskevští hráči. Čekají je dva zápasy venku proti Jeniseji a Neptunasu, tedy proti dvěma týmům, kteří jsou v tabulce pod nimi. Dá se však předpokládat, že ani jeden z nich nebude chtít prodat svou kůži lacino a utkání by mohla být přinejmenším vyrovnaná. Poslední zápas odehraje Triumf s CSKA Moskva a tady se asi překvapení očekávat nedá.

Naši hráči mají před sebou dva domácí zápasy s nejtěžšími možnými soupeři. Prvním zápasem je utkání proti Žalgirisu Kaunas, týmu, který v nedávné době ve VTB lize vyloupil svatostánek CSKA v Moskvě a je aktuálně na čele skupiny B ligy. Jedinou prohru v soutěži si přivezl Žalgiris z Rigy. Toto utkání se bude hrát 3.března v Nymburce.

Druhým domácím zápasem, který se bude hostit O2 Aréna v Praze, bude utkání s CSKA Moskva. Tento zápas se bude hrát 17.března a vstupenky už můžete kupovat nyní v předprodeji Sazka Ticket. Připomeňme, že v minulém ročníku VTB ligy jsme slavného soupeře dokázali v Pardubicích vysoko porazit. Letos to bude ještě těžší zápas. CSKA bude jednak chtít odčinit prohru a za druhé jim půjde o první místo ve skupině. Výsledky CSKA v poslední době nejsou zcela jednoznačné a možná výhra není utopií. Bude-li plná Aréna našich fanoušků, je zápas na počátku otevřený.

V dalších dvou zápasech nás čekají týmy, které jsou v tabulce pod námi. Nejprve to bude Jenisej Krasnojarsk a poté Minsk. Ten Minsk, který dovolil týmu CSKA vsítit v minulém kole v poslední čtvrtině pouze 4 body!

 
Resumé I

Chceme-li postoupit do play-off musíme do konce základní části získat o tři vítězství více než Triumf.

 
Prize money

Bonus, který vyhlásilo vedení ligy za umístění týmů v jednotlivých skupinách, není rozhodě zanedbatelný. Ovšem to samé vedení před začátkem sezony upravilo, které týmy mají nárok a které už ne. V letošním roce zůstanou „na sucho“ poslední dvě družstva z každé skupiny. Pokud chceme být na výplatní listině, nesmíme se nechat přeskočit dvěma týmy Jenisejem a Neptunasem. Aktuálně devátý Neptunas ztrácí 3 vítězství (hraje Kubáň – venku, Triumf – doma a Jenisej – venku) a jeho šance na postup z devátého místa jsou velice nízké, i když ne nereálné. Zezadu na nás nejvíce útočí Jenisej Krasnjarsk. Má o zápas více a stejný počet výher jako my. Ovšem všechny tři své poslední zápasy hraje doma a v mrazivé Sibiři se vystřídají týmy: Triumf, Nymburk a Neptunas. Jsou to soupeři, se kterými se může Jenisej v letošní kvalitě kádru rovnat. Při dobré konstelaci hvězd může Jenisej pomýšlet i na play-off.

 
Resumé II

Chceme-li získat prize money, musíme v posledních čtyřech zápasech alespoň jednou zvítězit.

 
 
 
vloženo: 18.02.2013 23:51 / přečteno: 9282x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.