ROZBÍHÁ SE DALŠÍ SOUTĚŽ

ROZBÍHÁ SE DALŠÍ SOUTĚŽ

Ve čtvrtek zahajujeme v Tallinu svou třetí sezonu ve VTB lize a na úvod nás čeká úřadující mistr Estonska Kalev/Cramo.

Do Estonska jsme odjeli v oslabené sestavě. Stejně jako v ligové premiéře Mattoni NBL nám bude chybět pod košem Petr Benda a Dylan Page a na křídle Tre Simmons. Trenéra Kemzuru však tato skutečnost nepřivádí k šílenství: „My jsme sem přijeli bez tří našich důležitých hráčů, přesto jsme se připravili a přijeli sem vyhrát. Všechno je v našich rukách. I když je to náš první zápas, může být v konečném součtu po základní části velmi důležitý.“  

 

Co očekávat od družstva z Tallinu? Pochopitelně tým bude chtít doma zvítězit. Jednak bude ve své hale podporován svými fanoušky, a pokud chce tým pomýšlet na umístění v horní polovině, neměl by ztrácet zápasy doma. Za druhé už Kalev jednu prohru ve VTB lize má. V úplně prvním zápase letošního ročníku VTB ligy nestačil v Krasnodaru na domácí Lokomotivu a podlehl jí 74:88.


„Sice prohráli, ale nedostali příliš bodů, přestože Kubáň je velmi silný tým. Teď budou hrát doma před svými fanoušky, budou tedy velmi motivovaní a soustředění,“ předpokládá náš kouč.


V tomto zápase nezačali hosté dobře a už po deseti minutách prohrávali o deset bodů. O dalších osm bodů narostla ztráta ve druhé čtvrtině. Ve druhém poločase na konci 29 minuty se rozdíl dostal na nejvyšší mez 23 bodů. Hostům se nedařilo střelecky za dva body ani z čáry trestných hodů, ve střelbě za tři však byli úspěšní. Není proto divu, že z vymezeného území dali jen 28 bodů.  Nejnebezpečnějším střelcem Tallinu byl střídající hráč Rumun Vlad-Sorin Moldoveanu a ze základní pětky se nejvíce dařilo Bambu Fallovi 13 bodů, který však měl střelbu z pole 11/4.


„Oproti minulé sezoně se kádr domácích příliš nezměnil. Jedním z nováčků je právě nejlepší střelec z prvního zápasu power forward Moldoveanu. Umí střílet z dálky, stejně tak se prosazovat zpod koše,“ doplnil Kestutis Kemzura.

 

V letošní sezoně už má Kalev za sebou dva zápasy domácího mistrovství – oba vítězné (86:60 a 68:51) a jeden již zmiňovaný zápas v rámci VTB ligy s Lokomotivem Kubáň 74:88.

 

Zápas VTB ligy začíná v 17:00 našeho času a vysílat ho bude program Nova sport v přímém přenosu. Živě lze zápas sledovat také na VTB United League TV. 

Další informace o soupeři můžete najít ve vizitce týmu.

 
vloženo: 10.10.2013 00:42 / přečteno: 8617x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.