DŮLEŽITÁ VÝHRA V TALLINU

DŮLEŽITÁ VÝHRA V TALLINU

Basketbalisté Nymburka zvládli svůj úvodní zápas letošního ročníku VTB ligy a z estonského Tallinu si vezou cennou výhru nad Kalevem 82:78. Po vyrovnané bitvě s častými chybami na obou stranách o tom rozhodli v závěrečné čtvrtině.

V zápase bylo znát, že oba týmy jsou stále na začátku sezony a sehranost nebyla ideální. Na hře Nymburka se také negativně projevovala absence tří opor, když stále chyběli Tre Simmons, Petr Benda a Dylan Page. Přesto se hostům podařilo zápas zvládnout a připisují si první vítězství v soutěži.


Nymburk se v první pětiminutovce ujal mírného náskoku. Kouč Kemzura nasadil obvyklou celoplošnou obranu, hráči Kalevu byli tlačeni do střel z těžkých pozic a v útoku se dařilo doskakovat. Bylo z toho stav 4:11. Domácí se ale z úvodního náporu vymanili, ovládli následné tři minuty dění na palubovce a nedovolili Nymburku bodově odskočit už v úvodu zápasu. Po první čtvrtině byl stav 18:20 pro hosty.


V druhé čtvrtině se skóre přelévalo. Nymburku se občas zadařila nacvičená souhra, domácí hodně těžili z individuálních schopností svých hráčů a z úspěšné střelby za tři body. Tu měl v ruce ale i Rado Rančík a s jeho trojkou těsně před klaksonem šel Nymburk v poločase do těsného vedení.


Ani ve čtvrté čtvrtině neměl Kestutis Kemzura důvod ke spokojenosti. Jeho hráči nemohli stále chytit rytmus v útoku, ani obrana nebyla patřičně semknutá podle trenérových schémat. Jednou to pořádně odnesl Rašid Mahalbašič, přes něhož se jeden z domácích Američanů vznesl k razantní smeči. Kouč si v tu chvíli vůči němu vůbec nebral servítky a Mahalbašič si pak několik minut poseděl na lavičce. Do poslední části se šlo za vyrovnaného stavu 58:58.


V poslední čtvrtině se Nymburku podařilo po třech minutách bodově odskočit o 8 bodů. Velkou měrou se na tom podílel Rančík, který trefil už svoji pátou trojku v zápase s tím, že se pokaždé trefil ve chvíli, kdy to tým nejvíce potřeboval. K tomu přidával ve správný moment i doskoky pod oběma koši.


Čtyři minuty před koncem se k němu přidal i Vojtěch Hruban. Když už domácí znovu dotahovali, zařízl je další trojkou. Kalev pak znejistěl, pod tlakem snadno ztrácel míče v útoku a Nymburk vedl najednou o deset bodů, když do konce zbývaly dvě minuty.


Toto vedení už do konce udržel, i když Kalev se nevzdával do poslední vteřiny. Deset vteřin před koncem střílel dva trestné hody Rado Rančík a proměnil naštěstí aspoň jeden. Pokud by nedal ani ten, měl by Kalev dost času na poslední trojku. Takhle už Nymburk zápas dotáhl do konce a zvítězit 82:78.


Nejlepší střelci

Kalev: Skelle 19, Abbott 12, Elegar 11, Fall 10

Nymburk: Rančík 23, Mahalbašič 16, Houška 12, Welsch a Hruban 10, Pomikálek a Palyza 4, Massamba 2, Reynolds 1.

Vývoj skóre: 6:11, 18:20, 32:32, 43:45, 58:58, 65:68


Na fotografie se můžete podívat zde   

 
vloženo: 10.10.2013 19:12 / aktualizováno: 10.10.2013 20:20 / přečteno: 8329x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.