NYMBURK PO BOJI PROHRÁL S KUBÁNÍ

NYMBURK PO BOJI PROHRÁL S KUBÁNÍ

Basketbalisté Nymburka prohráli ve svém dalším vystoupení v rámci VTB ligy v Krasnodaru 72:85 a na své konto si připsali pátou porážku v soutěži. Se dvěma vítězstvími jsou tak stále na osmém nepostupovém místě tabulky skupiny A. Za výkon s euroligovým Lokomotivem se ale stydět nemusí.

Krasnodar vede svou euroligovou skupinu a míří za postupem. Nymburk se ale silného soupeře nezalekl a 33 minut s ním předváděl velmi dobrý výkon. Dobře začala úvodní pětka Thomas Massamba, Tomáš Pomikálek, Vojtěch Hruban, Dylan Page a Rašid Mahalbašič, ke kterým se po rotaci připojili i hráči z lavičky. Těžká trojka Rada Rančíka s prvním klaksonem znamenala stav 19:19 po úvodní části.


Druhá čtvrtina se podobala první s tím rozdílem, že taktovky se chopil Jiří Welsch, Rado Rančík a opět Rašid Mahalbašič, jehož souboje pod košem byly ozdobou první poloviny zápasu. Nymburk krátce i vedl, když po zisku míče jedné z osmi asistencí Jiřího Welsche zakončil rychlý kontr Vojtěch Hruban. Lokomotiv na to ale zareagoval šesti body v řadě a vytvořil si mírný náskok, který už hosté až do konce zápasu nestáhli.


Nymburk ale nezaostával ani ve třetí čtvrtině, která skončila stejně jako ta první 19:19. Byla ale charakteristická rychlejším pohybem míče domácích a jejich schopností dopravit míč ke střelám na ty hráče, kteří jsou výbornými střelci ze střední a dlouhé vzdálenosti (například Valerij Lichoděj).


V závěru nedali hosté několik otevřených střel a měli tři nevynucené ztráty, což o výsledku rozhodlo. Jeho konečná podoba ale není odrazem dramatického průběhu. Skóre uzavřel úspěšným tříbodovým pokusem Vojtěch Hruban, když upravil na 85:72 pro Lokomotiv.

 
vloženo: 01.12.2013 17:36 / přečteno: 9210x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.