PROSTĚ SE ZBLÁZNILI

PROSTĚ SE ZBLÁZNILI

Bezprostředně po zápase v Záhřebu jsme telefonicky vyzpovídali Vojtu Hrubana a Pavla Houšku. Oba měli z utkání trochu smíšené pocity a oba se shodovali, že klíčová bitva se odehraje příští středu v Nymburce. 

Vojta Hruban

Zápas možná nebyl na koukání moc hezký, ale dva body, které vezeme domů, jsou to nejdůležitější. V prvním poločase jsme hráli velice slušnou obranu, přes kterou se soupeř špatně prosazoval. Trochu nám pomohlo, že domácí se v prvních deseti minutách vůbec netrefovali, minuli i několik úplně volných střel.

Co se změnilo ve druhém poločase?

Druhý poločas jsme začali slušně. Když jsme ale natáhli náskok na 22 bodů v poslední čtvrtině, hodně jsme polevili. Možná jsme se domnívali, že je hotovo. Domácí se ale pár koši chytli, začali dávat z těžkých pozic, prostě se „zbláznili“. Dařilo se lavičce… a najednou se jednoznačné utkání změnilo na těžké.

Mrazilo vás v zádech po šňůře domácích 14:0?

Byl to nepříjemný úsek. Jim v té chvíli padlo do koše všechno, co vystřelili. My jsme jim ještě pomohli několika chybami. Snad třikrát jsme jim hodili míč do ruky ještě na naší polovině. Zazmatkovali jsme a nedokázali jsme si zachovat chladnou hlavu.

Neproblikly vám hlavou stejné pocity, jako když doktor ztrácí životní funkce svého pacienta?

To je jasné, že člověka hned napadne, jak mu zápas najednou začíná proklouzávat mezi prsty. V ten moment bylo třeba se zklidnit, i když situace byla vážná. To utkání se dalo klidně prohrát.

Lze vůbec za 8 minut, které zbývaly do konce, ztratit náskok 22 bodů?

Skoro se nám to povedlo… vždyť se Cibona dostala na dostřel! Bylo dobře, že se přeci jen někdo z našich hráčů dokázal bodově prosadit, pak tam Rašo zablokoval jejich střelecký pokus a to už bylo to nejhorší za námi.

Je takové vítězství dopingem pro tým?

Myslím, že ne. Nálada nebyla taková, jako když jsme minulý týden vyhráli o dvacet. Možná si mnozí uvědomovali, jak blízko k prohře jsme byli.

Patří toto vítězství na Ciboně do kategorie klíčových?

Jestli porazí Cantú tým z Le Mans (stalo se – pozn.) a jestli dobře počítám, mělo by nám k postupu stačit vítězství příští týden doma právě proti Le Mans větším rozdílem, než jsme u nich prohráli (v Le Mans jsme prohráli o 7 bodů – pozn.). Každopádně toto vítězství nám dalo postup ze skupiny do vlastních rukou.

 
Pavel Houška
Jak cenné je dnešní vítězství?

Cenné pochopitelně je, protože jsme ho docílili na venkovní palubovce, ale musíme ho potvrdit za týden doma proti La Mans.

Bylo to těžké utkání, i když průběh 32 minut na to možná neukazoval?

V první půli jsme hráli výbornou obranu, ve čtvrté čtvrtině jsme se nechali trochu uchlácholit.

Jak je možné, že se domácím povedla šňůra 14:0 za pár minut, když za celý první poločas dali jen 20 bodů?

Přestali jsme běhat, špatně jsme bránili jedna na jedna, nepouštěli jsme si balon, prostě jsme přestali hrát, co jsme potřebovali a co jsme hráli v první půlce. Naopak Cibona už v té době neměla, co ztratit. Domácí začali bez obav střílet, my jsme možná trochu více při clonách přebírali.

Co se vám honilo hlavou, když se rozplýval náskok, který jste půl hodiny budovali?

Byli jsme naštvaní, že jsme prohospodařili tak velký náskok. Viděli jsme, že domácí jsou naopak v laufu a přemýšleli jsme, jak to zastavit.

Čím jste nápor domácích přibrzdili?

Dylan dal trojku, to nám dovolilo se nadechnout. Pak jsme se zlepšili v obraně, nenechávali jsme jim tolik prostoru k jednoduchým střelám a košům.

Jak cenné je toto vítězství?

Patří rozhodně k těm cennějším, protože jsme ho přivezli z venkovní palubovky.

 
vloženo: 28.11.2013 08:24 / přečteno: 9943x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.