DVOJZÁPAS V KAZANI

DVOJZÁPAS V KAZANI

V úterý odpoledne odletěli nymburští basketbalisté k poslednímu zápasu mimo hranice České republiky. Když už váží do Kazaně tak dlouhou cestu, odehrají tam hned dva zápasy se stejným soupeřem.

Hříčka osudu připravila pro nymburské Lvi na tento týden dvojzápas ve dvou různých soutěžích. Ve středečním, který se hraje v rámci Eurocupu, by pro postup do dalších bojů museli porazit domácí tým o více než 33 bodů, což při síle UNICSu je oříšek s téměř nerozbitnou skořápkou. Výsledek sobotního duelu se bude započítávat do tabulky VTB ligy a jakékoliv vítězství by Nymburku dalo ještě naději na posun v tabulce z předposledního místa o stupínek výše.


Na palubě letadla však není ani Rado Rančík, který doma rehabilituje s kolenem, ani Vlado Ilievski, jenž rovněž bojuje se zraněním. Post rozehrávače tak musí obstarat Thomas Massamba a Jiří Welsch, stejně jako proti Děčínu nebo Kubáni na konci minulého týdne.


„Určitě nejedeme do Kazaně na prázdniny,“ říká právě Thomas, který bude pravděpodobně utkání rozbíhat. „Poslední zápasy se nám nepovedly, ale čekají nás další, ve kterých máme šanci podat lepší výkon. Hrajeme o svou čest. V prvním zápase jsme prohráli o třicet tři, ale ve středu začíná nové utkání a nová příležitost ukázat, že jsme dobrý tým. Kazaň má určitě větší rozpočet, ale ten na palubovce nehraje. Tam proti sobě stojí vždy pět hráčů s jedním míčem,“ věří Thomas v lepší výsledek v odvetě.


Původně bylo utkání VTB ligy plánováno až na neděli, ale nakonec se podařilo dojednat přesun alespoň na sobotu. Během dvou volných dní však hráči exkurze po exteriérech krásné Kazaně nečeká, poznávat budou hlavně interiér haly při společném tréninku.


„Ve VTB lize, dvě kola před koncem, už není šance vybojovat účast v play-off, ale stále máme malou naději na osmé místo. Naší povinností je poprat se do posledního dechu o co nejlepší umístění v tabulce. Uhrát dobrý výsledek s takovým týmem, jakým disponují domácí UNICS nepůjde jinak, než že všichni dají do zápasu maximum energie,“ řekl rezolutně Thomas Massamba. 

 
vloženo: 11.03.2014 21:26 / přečteno: 9472x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.