PROHRA NA ÚVOD VTB LIGY

PROHRA NA ÚVOD VTB LIGY

Zahajovací utkání svoje i celé nové sezony VTB ligy Nymburk na domácí palubovce prohrál s Lokomotivem Kubáň Krasnodar 67:82. Rozhodla o tom třetí čtvrtina, ve které si ruský tým vybudoval rozhodující náskok.

Jestliže kouč Kestutis Kemzura proti Hapoelu v euroligové kvalifikaci překvapil brzkým nasazením Martina Kříže do zápasu, tentokrát ho rovnou poslal na palubovku hned od začátku. S ním byli v základní pětce Petr Benda, Rado Rančík, Jiří Welsch a Darius Washington.


První body letošního ročníku VTB ligy dal po samostatné akci Jiří Welsch. Začátek mohl být ještě lepší, kdyby po ubráněném útoku soupeře, trefil volnou trojku Rado Rančík. Místo toho ale přišla šestibodová šňůra Krasnodaru, jehož hráči se třikrát za sebou poměrně jednoduše prosadili. Až doskok Martina Kříže a jeho následná akce s faulem a oběma proměněnými šestkami nástup soupeře přerušila. Na rozdíl jediného bodu snížil za chvíli první trojkou zápasu Darius Washington.


Obrana Nymburka však nadále nebyla nejúčinnější. Platily na ní rychlé brejky Lokomotivu, proto si domácí trenér vybral první time out. Po něm sice domácí zlepšili transition defence, jenže z postupného útoku se s klaksonem za tři trefil Simon, který za chvílí odpověděl stejně i na trojku Rada Rančíka. Nymburk prohrával po první čtvrtině 16:21.


Druhou část zahájil Vojta Hruban ztrátou a následným nešťastným podkopnutím Milese, po kterém se lavička Lokomotivu dožadovala nesportovní chyby. Rozhodčí to ale tak neviděli. Miles trestal pouze jednou šestkou, ale hned na to přišla další ztráta a snadný koš soupeře. Naštěstí na druhé straně trefil těžkou trojku Derek Raivio.


Jenže Krasnodar pořád trápil Nymburk bleskovým přechodem na útočnou polovinu, na jehož konci byl většinou snadný koš a tak soupeř poprvé v zápase odskočil na dvouciferný rozdíl. A když už se Tre Simmons trefil za tři, stejně ihned odpověděl Kurbanov. Před pauzou ještě pod tlakem přišli o míč Raivio s Washingtonem a tak místo nich domácí trenér poslal bránit Welsche s Křížem. Hned po akci se ale obě dvojice znovu protočily. Následný Trojkový pokus Washingtona s klaksonem ale nebyl úspěšný a tak Nymburk prohrával v poločase 32:42.


Druhou půli načal další trojkou Kurbanov a předznamenal tím nástup Lokomotivu. Ten vedl po pěti minutách třetí čtvrtiny už o 17 bodů a trenér Kemzura musel opět reagovat time outem. Ani ten však nepomohl Nymburku v účinnějším a dlouhodobějším rozebírání kvalitní obrany soupeře. Po dopíchnutí Randolpha už byl rozdíl dvacetibodový. V tuto část hry se zápas definitivně zlomil na stranu Lokomotivu, čemuž pomohla ochabující obrana domácích. I když dal Derek Raivio v závěru sedm bodů, prohrával Nymburk po 30 minutách 45:64.


Šestibodová šňůra Nymburka na úvod poslední části přiměla kouče Lokomotivu Bazareviče k time outu. Po něm začal jeho tým opět kontrolovat zápas. Domácí tým měl stále úspěšnost střelby hluboko pod 50% a často ztrácel (celkově 13x). Necelé dvě minuty před koncem se navíc vyfauloval top scorer domácích Rado Rančík. Nymburk nakonec prohrál na úvod VTB ligy o 15 bodů.


I další dva soutěžní zápasy Nymburka budou ve VTB lize. V neděli se tým vydá na první trip v sezoně, jehož zastávkami bude v pondělí Petrohrad a ve středu Samara.

 
vloženo: 03.10.2014 20:19 / přečteno: 8352x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.