VE VTB LIZE STÁLE BEZ VÝHRY

VE VTB LIZE STÁLE BEZ VÝHRY

Basketbalisté Nymburka pojedou z prvního tripu sezony bez vítězství. Poté, co v pondělí podlehli v prodloužení Petrohradu, nedokázali zvítězit ani v Samaře. Rudým křídlům podlehli 95:84, když neubránili hlavně Scottieho Reynoldse (24 bodů) a Kasparse Berzinše (20). Nymburku v zápase nepomohlo ani 20 útočných doskoků.

Hostujícímu týmu uteklo úvodních 90 vteřin, během kterých šla Samara do sedmibodového náskoku. Nymburk se ale brzy chytil a už v páté minutě srovnal na 10:10. V dalším průběhu první části ale tahal za o něco kratší konec. Pro prvních deseti minutách však ztrácel jen tři body, za což mohl z části děkovat kapitánu Jiřímu Welschovi, který za první čtvrtinu stihl šest bodů a dvě asistence. (22:19).


I v druhé periodě si domácí drželi mírný náskok. Nymburk měl problémy s postupným útokem a k rychlému se odhodlával minimálně. Trojkami si nepomáhal vůbec, netrefil ani jednu z pěti pokusů. Naopak Samara pět trojek dala.


Nymburk převyšoval svého soupeře v jediném aspektu a to byl útočný doskok. Především kvůli devíti takto získaným míčům a využitým druhým šancím prohrával tým Kestutise Kemzury v poločase jen o čtyři body. Stav byl 44:40 pro Samaru.


Ani třetí čtvrtina nenabídla zlepšení týmu Kestutise Kemzury, který dlouhé čtyři minuty neskóroval. Až přihrávka Rada Rančíka na seběhnuvšího si Petra Bendu znamenala posun ve skóre. Na druhé straně se ale nepřestával prosazovat Scottie Reynolds. Nejdříve trefil s klaksonem trojku a pak proměnil po faulu obě šestky. Rudá křídla v tu chvíli vedla o 11 bodů.


To by nebyla v tuto fázi zápasu tak fatální ztráta. Horší byl herní projev Nymburka, který nebyl dostatečně týmový, intenzivní a zapálený.  Ani první dvě nymburské trojky, které trefili Tre Simmons a Rado Rančík za sebou, nepomohly nastartovat obrat. Ten by musel začít především v obraně. 70 inkasovaných bodů za 30 minut bylo hodně (70:59 po 3. čtvrtině).


Naděje na otočení přišla s příchodem Dereka Raivia, který sám rychle stáhl na rozdíl šesti bodů. Pak šel sám do koše z protiútoku Petr Benda, ale ve snadné pozici svůj lay up nedal. Na druhé straně dal Artešin trojku z rohu a bylo to zase o devět. Čas plynul a rozdíl ve skóre zůstával stejný. K tomu přidal z druhého rohu další trojku Artešin. Na obě mu nahrával David Jelínek.


Kestutis Kemzura si vzal tři a půl minuty před koncem time out a vzhledem ke zbylému času a desetibodovému rozdílu to byla poslední výzva pro Nymburk, jak rychle začít pracovat na obratu. Hostující tým ji ale nevyslyšel. Po Petrohradu prohrál i v Samaře a z prvního tripu sezony se vrací bez vítězství. Po třech dosavadních utkáních VTB ligy má na kontě tři porážky. Tento týden ho čeká ve VTB lize ještě jedno utkání, V neděli doma přivítá kazašskou Astanu i Rašidem Mahalbašičem.

 
vloženo: 08.10.2014 19:14 / přečteno: 8412x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.