V NEDĚLI PROTI SARATOVU

V NEDĚLI PROTI SARATOVU

Neděle je v nymburském kalendáři ve znamení zápasů VTB ligy a jinak tomu nebude ani na konci tohoto týdne. Na první výhru s Astanou bude chtít tým Kestutise Kemzury po týdnu opět v domácím prostředí navázat proti ruskému týmu Avtodor Saratov. Utkání ve Sportovním centru začíná v 16:00 a přímým přenosem ho vysílá stanice Sport 5.

Tým z jižního Povolží zatím na výhru v novém ročníku stále čeká. Měl však těžký los. Na úvod sehrál dva zápasy na palubovkách celků, které mají jen ty nejvyšší ambice. Nejdříve v Moskvě prohrál celkem jasně s Chimki 89:63. Pak ale sahal po výhře v euroligové Kazani.


„Ve VTB lize dvakrát prohráli, ale to neznamená, že je to slabý tým. Naopak. Oba zápasy hráli venku proti silným soupeřům a především v Kazani ukázali velký potenciál, když v zápase vedli ještě dvě minuty před koncem o pět bodů. Nakonec tam nedali body v závěru 4. čtvrtiny a prohráli o tři,“ poukázal kouč Nymburka na sílu nejbližšího soupeře.


„V obraně hrají velmi tvrdě a agresivně. Ofenzívě dominují Američané. Nebezpečný je hlavně point guard a top scorer Saratovu Courtney Fortson. Z ruských hráčů bych zmínil centra Artěma Klimenka, který je velmi mladý a talentovaný. V týmu je také řada velmi zkušených a kvalitních ruských hráčů,“ zmínil Kestutis Kemzura.


Do zápasu půjdeme jako vždy s tím, že chceme být od začátku maximálně koncentrovaní. Nesmíme soupeře pouštět do rychlých protiútoků, které Avtodor umí trestat. V útoku se musíme soustředit dobrý a rychlý pohyb míče, abychom zbytečně nepředržovali balon a nacházeli volné pozice,“ doplnil trenér.


Ten v pátek ve Svitavách pošetřil některé z nejvíce vytěžovaných opor týmu. Nehráli Darius Washington, Jiří Welsch, Rado Rančík, Tre Simmons i Petr Benda. Tedy pětka hráčů, které kouč často nasazuje v evropských zápasech do základní pětky. Proti Avtodoru už by chybět neměli. Kestutis Kemzura však stále postrádá rekonvalescenty Luboše Bartoně a Chistiana Burnse.

 
vloženo: 18.10.2014 13:21 / přečteno: 8633x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.