KAZAŇ POTVRDILA ROLI FAVORITA

KAZAŇ POTVRDILA ROLI FAVORITA

I zásluhou 12 trojek porazila favorizovaná Kazaň Nymburk 62:81 a vyhrála i svůj čtvrtý zápas letošního ročníku VTB ligy. Naopak Nymburk si připsal už čtvrtou porážku a zůstal na 11. místě tabulky.

Nymburk držel s favoritem krok jen v části první čtvrtiny a také ve třetí části. Naopak druhá desetiminutovka se ukázala být rozhodující částí zápasu, v níž si Kazaň vytvořila rozhodující náskok, který už si do konce s přehledem pohlídala.


Zápas zahájila spolupráce pod koš nahrávajícího Jiřího Welsche a zakončujícího Garreta Stutze. Nymburk se v následujících minutách dokázal soupeře držet až do doby, kdy se ozvala největší bolest zápasu. Obrana nechala dvakrát vystřelit nijak nebráněného hráče z perimetru. Kazaň po celý zápas v útoku rychle posouvala míč, který často končil v rukou střelce s otevřeným výhledem. Během zápasu vystřelila Kazaň z perimetru 28 krát s úspěšností 43 procent. Nymburk měl sice v této položce statistik o 10 % více, ale z trojek vyžil o 12 bodů méně.


S trojkou Dereka Raivia prohrával domácí tým po první čtvrtině o pět bodů a na začátku další části bojoval o vyrovnání. Bohužel v momentech, když už byl téměř zpět, přišla chyba, kterou soupeř trestal. Jako když Jerrells dostal technickou chybu, kterou třemi šestkami využil Pavel Houška snižením na 22:26. Nymburku zůstal míč, ale následnou pozici řešil individuálně a nepřesně.


Následně trefili Panin s Langfordem dvě trojky za sebou. O chvíli později předvedl Nymburk jeden z mála rychlých protiútoků. Martin Kříž našel pod košem ideálně Vojtu Hrubana, který ale snadný lay up nezakončil. Naopak na druhé straně se rychle trefil Kaimakoglou a místo o 6 bodů to bylo o 13.


Nymburku se během zápasu postupně horšilo procento střelby za ě body až na konečných 36,4%. Zápas vůbec nesedl Tre Simmonsovi (za 2 body 8/2, za 3 6/1. k tomu 5 ztrát). Krok se soupeřem držel rychlostně i střelecky jedině Darius Washington, který stihl za 21 minut 19 bodů, neminul ani jednu ze tří trojek, přidal šest doskoků a byl nejlepším hráčem zápasu. Velmi solidně zahrál ještě Pavel Houška.


Poslední čtvrtina už byla bez náznaků Nymburka na zvrat. Hráči Kazaně hráli, co potřebovali a bez problému si hlídali náskok. Vyhráli tak už počtvrté, ale poprvé venku. Nymburk se naopak dočkal už čtvrté porážky z toho druhé domácí. O to větší motivaci bude mít tým Kestutise Kemzury ve středu v Eurocupu proti Virtus Roma, který přivítá na palubovce pražské Tipsport Areny.

 
vloženo: 02.11.2014 19:25 / přečteno: 8645x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.