KAŽDÝ HRÁČ BYL NEBEZPEČNÝ,

KAŽDÝ HRÁČ BYL NEBEZPEČNÝ,

řekl po utkání Pavel Houška, který byl po 23 minutách strávených na palubovce druhým nejlepším střelcem Nymburka, o kvalitě soupisky soupeře. Svoje pohledy na utkání přidali Vojta Hruban a Petr Benda.  

Pavel Houška

Věděli jsme, že přijede silný soupeř s euroligovými ambicemi a že utkání nebude snadné. Snažili jsme se být konkurenceschopnými kombinováním zónové a osobní obrany. Zkoušeli jsme ucpat prostor pod košem a nechat je střílet z delší vzdálenosti. Chvíli to vycházelo, ale pak našla Kazaň zbraň. Dnešního zápasu byla škoda, protože v počátku jsme s nimi byli schopni hrát vyrovnaně, ale pak přišly úseky, kdy nás dostali pod tlak a bylo to složitější. Myslím, že dvacetibodový rozdíl na konci jsme si snad ani nezasloužili.


V čem nás nejvíce tlačila bota?

V komunikaci. Soupeř dal řadu snadných košů jen díky naší špatné komunikaci.


Kazaň dala spoustu trojek po sérii rychlých přihrávek. V čem byl problém v obraně?

My jsme se snažili rotovat, ale když si to tak zkušený tým umí rozhodit, je těžké je ubránit. V tak silném týmu je každý hráč nebezpečný na koš a je těžké se rozhodnout, koho nechat „volného“.


Byl jejich útok tak dobrý nebo naše obrana málo výkonná?

Jejich útok byl výborný a naše obrana, podle mě, nebyla tak špatná. Jak jsem říkal, kromě krátkých výpadků v komunikaci. Toho oni dokázali dobře využít.

 
Vojtěch Hruban

V zápase jsme nebyli favority a podle toho to také skončilo. Soupeř ukázal, že je euroligový a že má na soupisce kvalitní jména. Stačila naše slabší tří minutovka, Kazaň se dostala nad deset bodů v náskoku a utkání nemělo takový náboj, jaký bychom chtěli.

 

Čím nás hosté předčili?

Měli méně ztrát, také si uměli lépe podávat balón a najít volného střelce. Častokrát se stávalo, že stříleli úplně sami, protože už k nim nikdo z našich hráčů nemohl dorotovat. Naše střelba byla těžká, většinou přes hráče.


Říkal jsi, že v některých úsecích jsme byli konkurenceschopní. Co jsme v té době dělali lépe?

Dokázali jsme dobře pohybovat míčem a najít volného hráče a střelu proměnit.


Kdo se ti jevil jako nejnebezpečnější hráč soupeře?

Já myslím, že Langford dokazoval, že je jedním z nejlepších střelců Euroligy. Má vynikající techniku balónu, míč má k ruce jak přilepený a hodně špatně se brání.

 
Petr Benda

Chtěli jsme soupeře překvapit, protože jeho kvality byly jasné už před nedělí. Po velkou část zápasu byl rozdíl kolem deseti až patnácti a my jsme se marně snažili se pod tuhle hranici dostat. Dneska nám Kazaň ukázala, že mají dobrý tým, vyrovnanou lavičku a taky ukázala, jak je lehké přečíslit soupeře. Když jsme šli do zdvojení na zadní lajně, tak míč putovat z roku do ruky bez driblinku a pak už jsme v poslední rotaci nestíhali.


Bylo těžké hrát proti jejich pivotům?

Ani ne, Oni moc zády ke koši nehráli – množná ani jednou. Jejich hra ale na tom postavená není. Oni mají velice dobré hráče na perimentu –Jerrells, White, Bykov a další. Častěji než pivoti, hrál zády ke koši Kaimakoglou z pozice čtyři. 


Kestutis Kemzura
Čelili jsme velmi silnému soupeři. Nemůžeme očekávat úspěch, když nekomunikujeme dobře na palubovce, jako se to stalo dnes. V zásadě jsme chtěli míchat obranu, ale nefungovalo to, jyk bychom si přáli. Nedokázali jsme se udržet před míčem. Kdykoliv jsme měli šanci na to se dotáhnout, nedali jsme lehké koše. Když hrajete proti takovému týmu, nemůžete si dovolit mu dávat žádné dárky. Dnes byl ale soupeř lepší.


Argyrios Pedoulakis
V první polovině jsme měli problémy s obranou. Ve druhém poločase jsme to zlepšili. Měli jsme dnes týmového ducha. Naše hra byla rychlejší a hodně jsme posouvali míč. To byl klíč k naší výhře. Závěr byl už proto jednodušší a my jsme se nemuseli obávat o výhru.

 
vloženo: 03.11.2014 16:50 / přečteno: 8162x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.