NYMBURK V TALLINNU NEUSPĚL

NYMBURK V TALLINNU NEUSPĚL

Po eurocupové prohře v Oldenburgu Nymburk podlehl po druhé v řadě na palubovce soupeře. V neděli ve VTB lize nestačil na estonský Kalev Tallinn 70:77. Hostující tým doplatil především na nízké procento úspěšnosti střelby za dva body a na fakt, že byl citelně slabší na doskoku.

Kalev hrál přitom v nebývalé úzké rotaci. Spoléhal především hlavně na svou základní pětku, z níž měl každý hráč hodně přes 30 minut. Ty už doplňovali jen dva další z lavičky z minutáží 15 a 8 minut. Ti ovšem nebodovali, o domácí příděl 77 bodů se postarala výhradně starting five z níž měli čtyři hráči dvouciferné skóre. Na druhou stranu je ale pravda, že nymburská rotace nebyla zase o tolik širší.


Neubránění Elegara, Machada, Arbeta a Freimanise stálo Nymburk zápas v obraně. V útoku pak vlastní slabší střelecká produktivita a doskok, se kterým se tým Kestutise Kemzury trápí dlouhodobě. Nymburk přitom po většinu zápasu nehrál v obraně vůbec špatně. Ve zbytku však, konkrétně ve druhé čtvrtině, si nechal nasázet 33 bodů. Byl to úsek hry, kdy byl zároveň nejproduktivnější v útoku (26 bodů).


Nymburku v neděli mnohem více seděla hra, kdy vycházel z agresivní obrany. Ve třetí a čtvrté čtvrtině nechal Kalev pouze na 25 bodech, což je výborný obranný počin. V útoku to ale nebyl natolik produktivní, aby otočil 11 bodovou poločasovou ztrátu. Nedařilo se tentokrát Christianu Burnsovi, který trefil pouze dvě střely za dva body při úspěšnosti 22%. Se 70% úspěšností střílel Tre Simmons, nejlepší střelec Nymburka s 20 body, nedával ale v koncovce, kdy bral zodpovědnost na sebe.


V první čtvrtině se o body Nymburka postarala výhradně dvojice Simmons Hruban. Ostatní bojovali s neproměňováním slušných střeleckých pozic. Na druhé straně se trojkami rozpálil Arbet. Point guard Kalevu Machado rozehrál vedlejší zápas s bránícím Vojtou Hrubanem. Když byl nymburský guard na palubovce, Machadovi se dýchalo hůře, přesto se dokázal prosazovat sám, nebo vytvořil prostor pro druhé.


V již zmíněné druhé čtvrtině se nymburská obrana rozpadla, byla bez energie. Čtyřka nedělních scorerů Kalevu se prosazovala ze všech pozic, přitom hrála dostatečně týmově, na čemž měl velký podíl právě Machado. Do poločasu dali Nymburku 52 bodů, což je slušné číslo na tým, který dává ve VTB lize průměrně 70 na zápas. Příčinou všeho ale byla nymburská nedůrazná obrana.


Ta přišla pro druhou dvacetiminutovku s úplně jinou intenzitou. Kvůli nízké produktivitě v útoku ale Nymburk umazal ve třetí čtvrtině pouhý bod z náskoku domácích. Poslední část hosté stáhli několikrát náskok Kalevu na dostřel, ale ani jednou nepřišlo vyrovnání. V klíčovou chvíli přišlo špatné rozhodnutí nebo ztráta.


Možností přitom bylo poměrně dost, ale Raivio, Simmons nebo Bartoň své pokusy minuli. Všechno to byly těžké střely z dálky v momentě, kdy ještě nehrozily vteřiny a pozice se dala lépe připravit. Vypovídající byla akce, při níž Burns doskočil v útoku, ale místo jednoduchého zakončení z pod koše mu míč vypadl z rukou do autu. Závěr už si Kalev pohlídal a po sedmibodové výhře zaujal předchozí nymburské deváté místo v tabulce.


Český zástupce klesl na jedenáctou pozici, navíc má před sebou ve VTB lize velmi těžký program. Z následujících pěti zápasů hraje pouze jednou doma s CSKA Moskva. Venku na něj čekají Riga, Krasnojarsk a po novém roce Chimki Moskva a Nižnyj Novgorod, se kterým začne druhou polovinu základní části.


Statistiky zápasu naleznete ZDE.

 
vloženo: 30.11.2014 18:50 / přečteno: 9712x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.