V MINSKU O NADĚJI NA PLAY OFF

V MINSKU O NADĚJI NA PLAY OFF

Kompletní tým odjel v sobotu ráno k dalšímu venkovnímu zápasu VTB ligy. Příští zastávkou tohoto kolotoče je běloruský Minsk, kde sídlí zatím poslední tým dlouhodobé části.

Cmoki Minsk se ve VTB lize nedaří ani letos. Běloruský šampion má zatím jen tři výhry, zatímco prohrál čtrnáctkrát. Dokázal vyhrát v Astaně a Krasnojarsku. Jediné domácí vítězství viděli fanoušci v Minsk Areně nad Samarou a to až na konci ledna v zatím posledním domácím zápase. Hala pro více než 15 tisíc diváků je tak zatím největší chloubou klubu. Je to největší aréna ve VTB lize, ale v průměru do ní chodí okolo 1400 diváků. Bouřlivé atmosféry se tak Nymburk obávat nemusí.


Tím se ale nechce kouč Kestutis Kemzura předem utěšovat. Minsk bude chtít určitě na vytoužené první domácí vítězství navázat. Rudá Křídla ze Samary jsou navíc v tabulce před Nymburkem, proto si bude celek vedený polským trenérem Igorem Grisczukem věřit.


„Musíme se maximálně soustředit na obranu a být připravení na jejich nápor. V domácím prostředí budou určitě velmi motivovaní, zvlášť po poslední výhře. Minsk sice zatím vyhrál jen třikrát, ale tím se nesmíme nechat ukolébat. Právě naopak se musíme mít na pozoru, protože soupeř bude o to motivovanější,“ uvedl Kestutis Kemzura.


To mu v týdnu ubyla ke koučování jedna soutěž. Po pražské porážce s Kazaní Nymburk ukončil letošní misi v Eurocupu. O to víc však podle trenéra nastal čas se soustředit na zbylé dvě soutěže.


„Eurocupová sezona je u konce, takže nám nezbývá nic jiného, než se ještě více soustředit na NBL a VTB ligu. V listopadu jsme Minsk doma jasně přehráli. Hráli jsme s velkou energií, s dobrou obranou, kterou jsme limitovali jejich lídry, hlavně rozehrávače Branka Mirkoviče. Doufám, že vyhrajeme i v odvetě, i když víme, že to bude úplně jiný zápas. Ještě nevzdáváme boj o play off, proto potřebujeme být v Bělorusku úspěšní,“ prohlásil nymburský trenér.

 
vloženo: 14.02.2015 20:31 / přečteno: 8848x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.