ZKROTIT FINSKÉ BIZONY

ZKROTIT FINSKÉ BIZONY

Další zápas s nálepkou klíčový čeká v neděli basketbalisty Nymburka. Ve Sportovním centru se od 16.00 utkají s dalším konkurentem v boji o play off VTB ligy, finským týmem Bisons Loimaa.

Finští Bisoni se v posledních kolech dlouhodobé části odpoutali ode dna tabulky a stoupají každým zápasem vzhůru. Jejich vítězná šňůra je dlouhá tři utkání. Z toho poslední dvě venku, když zvítězili v Astaně a Volgogradu. Ještě předtím doma zdrtili Krasnojarsk a do prodloužení trápili Kazaň. Není pochyb o tom, že do Nymburka přijel další kvalitní soupeř.


Na vítězné vlně je ale i tým Kestutise Kemzury, který vyhrál poslední tři ze čtyř zápasů. Dva z toho také venku. Naposledy ve čtvrtek doma porazil Samaru a udržel si šance na postup do vyřazovacích bojů. Aby naděje zase hodně nepohasla, je potřeba zkrotit i rozjeté finské Bizony.


„Vím akorát jedinou věc, každý zápas je teď v naší situaci ten nejdůležitější. Stále to máme ve vlastních rukách a záleží jen na nás. Pokud budeme začínat zápasy stylem, jako jsme hráli proti Samaře v prvním poločase, nemáme šanci. Pokud budeme hrát jako v druhém poločase, s takovou energií a agresivitou, tak možná máme šanci,“ uvedl trenér Nymburka po posledním zápase s dobrým koncem.


Nymburk si tak zákonitě věří i pro další souboj. „Doma sebevědomí mít musíme. Zvlášť, když jsme vyhráli první zápas u nich. Ten se nám opravdu povedl hlavně v útoku. V poslední době ale hrají Bisons opravdu dobrý basketbal. Vyhráli dva poslední zápasy venku v Astaně a ve Volgogradu. Umí tedy vítězit nejen doma. Hrají ve vysokém tempu, rychle a s velkou energií. Čeká nás další těžký zápas, ale to jsou ve VTB lize úplně všechny,“ řekl kouč Kemzura.

 
vloženo: 21.02.2015 21:40 / přečteno: 8540x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.