PRAŽSKÁ LEKCE OD KALEVU

PRAŽSKÁ LEKCE OD KALEVU

Především parádní trojkovou střelbou Tallinn v neděli na Královce rozstřílel Nymburk, který tak v dalším zápase VTB ligy prohrál 73:92. Český zástupce v soutěži tak přetrpěl jednu z nejtěžších porážek v probíhajícím ročníku. Připsal si 17. porážku v základní části a zůstal na 13. místě tabulky.

Nymburku se moc nevydařila už první čtvrtina. Dal v ní jen 14 bodů, když minul několik volných střel i příležitostí z pod koše. Snadné koše naopak dával Kalev, který táhli guardi Machado, Arbet a nový centr Benson. Zásluhou této trojice vedl po první části 23:14, ale nebyla to zdaleka jen o těchto jménech. Kalev začal dobře jako tým, o čemž svědčí osm týmových asistencí za prvních 10 minut.


Nymburk měl nadále velký problém hlavně s obranou, která nedokázala účinně zastavovat akce Kalevu. Když přešla na zónu, ztrestal ji Gregor Arbet třemi trojkami za sebou. Tallinn dal za 17 minut zápasu 50 bodů a vedl už o 23 bodů. První poločas Nymburk prohrál hrozivým poměrem 34:60, když ve druhé čtvrtině inkasoval 37 bodů.


Úvod druhé půle obstaral další trojkou Arbet, ale čistě česká sestava, kterou poslal kouč Kestutis Kemzura na palubovku, měla chuť hrát. Sice se stále nedařilo v útoku, ale podařilo se jí vsypat do dobře promazaného stroje soupeře aspoň trochu písku. Hráči Kalevu si v útoku přestali dělat, co chtěli. I tak ale náskok soupeře vzrostl až na 30 bodů.


Do poslední části už poslal kouč hlavně mladé hráče, které doplňovali Garrett Stutz a Derek Raivio. Garrett byl jeden z mála hráčů, kteří v zápase snesli aspoň trochu přísnější měřítka. Neztratili se ale ani mladí, kteří vnesli do posledních 10 minut konečně energii odpovídající důležitosti zápasu. Naopak Darius Washington nebo Chris Burns zůstali celý druhý poločas na lavičce.


Dobré minuty tak odehráli Tomáš Pomikálek či Martin Kříž. 14 minut si zahrál i Matěj Svoboda, který sice neskóroval, ale zapsal šest asistencí. Nymburk tak v závěru stáhl rozdíl na 19 bodů.


Statistiky zápasu naleznete ZDE.

 
vloženo: 15.03.2015 18:05 / přečteno: 9420x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.