MĚLI VÝŠKOVOU PŘEVAHU

MĚLI VÝŠKOVOU PŘEVAHU

Hodně prostoru na hřišti dostali mladší hráči a dařilo se jim. Svůj prostor dostali také v hodnocení utkání, které se týmu nepovedlo. 

Kestutis Kemzura – trenér Nymburka

Po prvním poločase bylo rozhodnuto. Nebyli jsme schopní zachytit tempo zápasu. Kalev hrál velmi dobře, měl skvělou střelbu. My jsme hráli individualisticky, nikoliv týmově. Pozitivní byl výkon našich mladách hráčů ve druhém poločase. Ukázali bojovnost a chuť do hry. Ti kluci mají budoucnost.

 

Alar Varrak – trenér Tallinnu

Zahráli jsme tu podle mě výborný zápas. V obraně jsme chtěli co nejvíce eliminovat hru Dariuse Washingtona, který je pro hru Nymburka klíčový, a to se nám dařilo. V prvním poločase jsme navíc měli vynikající exekutivu v útoku. Získali jsme zde velmi důležité vítězství.

 
Tomáš Pomikálek

Proč zápas dopadl tak špatně?

Dostali jsme za poločas 60 bodů. Pravdou je, že soupeř měl trojky 12/8 a to je výborné procento. Bohužel mnohé pokusy byly úplně volné. Často jsme se zasekli na cloně, někde jsme vypomáhali, když jsme neměli a z toho pak vycházely otevřené střely.

 

Byla chyba i na útočné polovině?

Zpočátku výborně fungovala jedna akce, když hrál Jirka s Bendysem pick and roll, kdy Petr roloval dolů a Jirka mu naservíroval míč. Padlo z toho asi 10 bodů. Ostatní akce už takovou užitečnost neměly.  

 

Sám jsi odehrál hodně minut, ale v zápase, který moc nedopadl.  Jaké z toho má pocity hráč, který nehrál špatně?

Já jsem rád, že jsem si mohl zahrát. Pár rozhodnutí jsem mohl udělat trochu jinak, ale stěžovat si nechci.

 

Soupeř pustil dva nejlepší hráče, ale moc to vidět nebylo…

Sice dva hráči odešli, ale oni je nahradili jinými. Měli velkou výškovou převahu pod košem. Tři hráči hodně nad dva metry a my měli jen jednoho takového. Na doskoku nás v době, kdy nebyl Garrett na palubovce, výrazně poráželi.  

 
Pavel Houška

Jak se lidově říká, trochu nás spláchli… Místo, abychom se snažili utkání vést, spíše jsme reagovali na to, co soupeř udělá. Byli jsme všude o krok pozadu, Kalevu se mimořádně dařila střelba a my jsme se dostali do křeče, ze které jsme nebyli schopní se vymanit. Mladým hráčům patří kredit za to, že navzdory velké ztrátě ve druhém poločase udrželi vyrovnanou hru.

 

Kdo tahal nejvíce za „splachovadlo“?

Soupeř dokázal hrát kolektivně, dokázali si výborně rozhodit míč a nacházeli vyloženě volné hráče ve střeleckých pozicích na perimetru nebo pod košem.

 

Volné hráče nacházeli proto, že jsme nebyli dobří v obraně?     

Přesně tak. Spíše jsme reagovali na jejich akce, než abychom převzali vlastní iniciativu. Z toho pramenilo, že jsme byli všude o krok později.

 
Petr Benda

O zápase se rozhodlo v prvním poločase. Naše tristní obrana v kombinaci s jejich střeleckou potencí daly vzniknout dvacetibodovému náskoku už během prvního poločasu. Nemůžeme nechávat jejich nejlepšího střelce za tři body sedmkrát vystřelit z perimetru úplně volně bez obránce.

 

Proč u něj nikdo nebyl?

Protože jsme byli hrozně pomalí v rotaci.
 

Měli svoje útočné akce nějaké lépe sehrané?

Měli to sehrané tak, jak to obvykle hrají, jenže my zaspali.

 

Ve druhé půlce jsi tolik nehrál, byť za první poločas jsi nastřílel dvanáct bodů. Měl jsi nějaký zdravotní problém?

Po prvních pěti minutách trenér Kemzura prostřídal naši českou pětku a klukům, kteří na palubovku přišli, se začalo dařit a nebyl důvod je z placu stahovat.

 

V čem byl soupeř nejvíce před námi?

V týmovosti. Měli daleko více asistencí než my.
 
Martin Kříž

Nezačali jsme zrovna nejlépe, naše obrana nebyla dostatečně agresivní. Oni navíc měli trojky vysoce nadprůměrné. Není se co divit, když jejich střelecké pozice byly často otevřené. K tomu ještě měli štěstí ve střelbě, jako třeba Machado na konci poločasu, kdy s klaksonem proměnil trojku přes Houšiho.  

 

Náš útok v prvním poločase nebyl moc výkonný…

Nevím, asi je to tady na Královce nějak zakletý (s lehkým úsměvem), hráli jsme tady tři zápasy a za první poločas máme průměr 30 bodů.

 

Dostal jsi hodně minut, ale nekalí to skutečnost, že jsme prohráli?

Neberu to tak. Mrzí mě, že jsme prohráli, ale bylo super, že jsem dostal hodně prostoru. Je to o hodně kvalitnější tým, než s jakými se setkáváme běžně v lize. Všichni co jsme tam byli, se snažili svůj prostor využít.    

 
 
vloženo: 16.03.2015 14:50 / přečteno: 8088x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.