V NEDĚLI PROTI AVTODORU

V NEDĚLI PROTI AVTODORU

Nejlépe doskakující a třetí nejvíce skórující tým čeká na Nymburk v dalším zápase VTB ligy. Avtodor Saratov je aktuálně na posledním osmém postupovém místě do play off a ve svém kádru má Courtney Fortsona, hráče, který dal v letošní sezoně nejvíce bodů.

Říjnový domácí zápas se Saratovem byl jedním z nejlepších, které Nymburk v této sezoně VTB ligy odehrál. Sice v něm dostal 86 bodů, ale dal o 10 víc a především ubránil hlavní ofenzivní hvězdu a motor Avtodoru Fortsona, který dal jen 11 bodů, i když hrál přes 36 minut.


„Ta samá cesta povede k úspěchu i v odvetě. Fortson je jejich klíčový hráč, který téměř nesleze z palubovky. Dává hodně bodů, přitom stíhá vytvářet prostor pro ostatní,“ řekl kouč Nymburka o šestadvacetiletém Američanovi, který má zkušenosti z NBA z týmů Los Angeles Clippers a Houston Rockets.


„Kromě něj si musíme ubránit také jejich podkošové hráče Travise Petersona a Kyryla Fesenka,“ zmínil kouč dva vysoké hráče Saratovu. První z nich dal v říjnu Nymburku 28 bodů, když trefil i čtyři trojky. 215 cm vysoký Ukrajinec Fesenko přišel do týmu až v listopadu poté, co se neprosadil do kádru Minnesoty Timberwolves. V letech 2007 – 2012 ale odehrál včetně play off 142 zápasů v NBA za Indianu Pacers.


„A v neposlední řadě si budeme muset dát pozor na jejich guarda Alexeje Vzdychalkina a forwarda Micaha Downse, kteří jsou velmi nebezpeční z perimetru a mohou hrát na více pozicích. Avtodor je celkově velmi dobře vybalancovaný tým, který má své individuality, přitom hraje velmi kolektivně a skvěle doskakuje,“ dodal trenér Kemzura.


Zápas v Saratově začíná v 13.00 a živě ho můžete sledovat na stanici Sport 5.

 
vloženo: 21.03.2015 08:00 / přečteno: 7677x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.