PRAŽSKÝ ZÁPAS INSPIRACÍ

PRAŽSKÝ ZÁPAS INSPIRACÍ

Nymburk čeká v Moskvě těžká práce. Výjimečně v pondělí se utká s jedním z nejlepších týmů Evropy, se superbohatým CSKA Moskva. Je jasné, že domácí budou velkými favority, ale Nymburk si nechce jet do ruské metropole pro výprask. Zápas vysílá živě stanice SPORT 5 od 18.55.

Povzbuzen průběhem pražského prosincového zápasu s CSKA, který Nymburk po dobrém výkobu prohrál o 13 bodů, by český zástupce ve VTB lize i tentokrát uhrál s ruským gigantem přijatelný výsledek. V Tipsport areně rozhodli Moskvané až v závěru poté, co je Nymburk donutil hrát po celý zápas naplno.


„Rádi bychom zahráli podobně jako v Praze, kdy jsme se celou dobu drželi a až na konci rozhodlo to, že je to tým, jaký je. Doufám, že se nám povede minimálně stejný průběh jako doma. Hrát proti CSKA je svátek pro všechny basketbalisty. Vzhledem k naší formě tam nejedeme s přehnanými ambicemi, ale chceme tam ukázat, že i s takovými týmy dokážeme hrát,“ řekl před odletem do Moskvy křídelník Vojta Hruban.


Ten tuší, že na palubovce CSKA bude těžké stejný výsledek zopakovat, ale předem svůj tým neodepisuje. „Asi bude rozdíl v jejich hře doma a venku. Drtivá většina týmů hraje lépe doma a oni asi nebudou výjimka. Z jejich strany asi nebude hrozit nějaké podcenění, protože je poženou fanoušci. Bude to o něco těžší, ale i tak s nimi můžeme odehrát dobrý zápas,“ věří Vojta.


Nejvyšší hráč Nymburka, 214 cm vysoký centr Garrett Stutz dokonce před zápasem s CSKA kalkuloval s okolnostmi, za kterých by Nymburk mohl uvažovat i o výhře.


„Je to skvělý tým, absolutní evropská špička. Musíme hrát naprosto perfektně, abychom měli šanci je porazit. Je to basketbal a vždycky je nějaká šance, ale musíme podat stoprocentní výkon,“ řekl nymburský pivot.


„Doma jsme proti nim nehráli špatně. Teď ale budeme muset ještě lépe bránit, dobře se starat o míč a nedávat jim zbytečné šance navíc. Opravdu důležité bude, jak dokážeme bránit jako tým,“ dodal Garrett.

 
vloženo: 29.03.2015 16:15 / přečteno: 8344x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.