ZÁPAS NA OTEVŘENÍ OČÍ

ZÁPAS NA OTEVŘENÍ OČÍ

Zápas s jedním z hlavních kandidátů na vítězství v letošní Eurolize byl pro nymburské basketbalisty velkou školou. Na palubovce CSKA tentokrát na rozdíl od domácího zápasu nedokázali čelit ofenzivní smršti moskevských hvězd, stejně tak jako se těžko prosazovali proti jedné z nejlepších obran v Evropě.

Kestutis Kemzura ani Pavel Houška nedokázali říct, co jestli bylo proti „Rudé armádě“ těžší útočit nebo bránit. V obou činnostech patří CSKA k nejlepším týmům ve VTB lize i v Eurolize. Milionáři z Moskvy patří zkrátka mezi to absolutně nejlepší, co po evropských palubovkách pobíhá.


„CSKA je opravdu silný tým. Je radost se dívat, jak kompaktně hrají, vyhoví si a půjčují si rychle míč. Zápas nám ukázal naše limity. Všechno se odehrává úplně v jiné rychlosti a my tak můžeme jasně vidět, kde děláme chyby. Byl to takový zápas na otevření očí,“ hodnotil forward Pavel Houška.


„K takovému zápasu není moc co říct. CSKA je jiná třída. I když jsme bojovali, na takový tým to zkrátka nestačilo. Skvěle nás bránili jak individuálně, tak i týmově. Celá zápas jsme byli pod velkým tlakem v obraně i v útoku,“ přidal se kouč Kestutis Kemzura.


Nabídl i vysvětlení, proč byl tak velký rozdíl mezi zápasem v Tipsport areně, kde se Nymburk držel až do poslední čtvrtiny, a utkáním v Moskvě.


„Hráli doma, nemuseli cestovat, takže byli čerstvější. Kromě Weemse měli k dispozici tentokrát všechny hráče včetně Teodosiče. Zápas byl pro ně přípravou na důležitý souboj v Eurolize proti Olympiacosu, takže do něj šli maximálně soustředění,“ uvedl nymburský trenér.

 
vloženo: 31.03.2015 14:46 / přečteno: 8247x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.