DALŠÍ DRAMA SE ŠPATNÝM KONCEM

DALŠÍ DRAMA SE ŠPATNÝM KONCEM

Basketbalisté Nymburka byli ve VTB lize blízko senzaci. V Krasnodaru drželi po více než polovinu zápasu vedení, ale po 40 minutách se radoval domácí Lokomotiv, který zvítězil 99:95. Svůj nejlepší výkon sezony podal třicetibodový Tre Simmons, který nasázel favoritovi šest trojek.

Nymburk může litovat dalšího ztraceného vítězství. Na svou poslední cestu do Ruska v této sezoně se sice vydal jako jasný outsider, vždyť Lokomotiv je na třetím místě tabulky, ale na palubovce si tak vůbec nepočínal. Naopak. Třetí nejbohatší klub Ruska s čtyřikrát větším rozpočtem byl jeho počátečním náporem zaskočen a nechal si od aktivně hrajících hostů v první čtvrtině nasázet 27 bodů.


Ve druhé čtvrtině vedl Nymburk až o devět bodů, byla však jen otázka času, kdy přijde nápor domácích hvězd. Ty táhl především Malcolm Delaney (27 bodů). Nymburk dokázal ještě v poločase udržet tříbodové vedení, které ve třetí čtvrtině ještě navýšil o další tři body, ale přelom třetí a čtvrté periody byl ve znamení desetibodové šňůry Krasnodaru, který tak převzal vedení.


Nymburk se ale nesložil a nedovolil Lokomotivu převzít kontrolu nad zápasem. Nezatřásla s ním ani devítibodová série Delaneyho, který dal tři trojky za sebou. Neváhal je zvedat klidně dva metry za obloukem. V tu chvíli nebyl na palubovce se čtyřmi fauly sedící Darius Washington.


Nebylo ale na co čekat, a tak ho Kestutis Kemzura poslal zpátky na hřiště. Vyplatilo se. D-Wash si pátý faul hlídal až do konce a byl jedním z hráčů, kvůli kterým mohl Nymburk doufat ve výhru téměř až do posledních vteřin. Tím druhým byl Tre Simmons, který prohnal obroučkou už svou šestou trojku a snížil na pět bodů.


Nymburk se ale v poslední čtvrtině nevyvaroval zbytečných chyb, které ho za chvíli stály zápas. Jednu takovou „vyrobil“ právě Simmons ve spolupráci s Chrisem Burnsem. Jejich nedorozumění v rozehrávce ztrestal Krunoslav Simon a Lokomotiv vedl dvě minuty před koncem o osm bodů.


Nymburk měl však v zásobě ještě jedno vzepětí. Darius nasadil dva metry za obloukem k divoké trojce a trefil. Vzápětí hosté skvělou obranou získali míč a Washington si najel pro faul. Kdyby proměnil obě šestky, poslal by svůj tým opět do vedení. Dal ale jen jednu a vyrovnal.


Bohužel dosud výborná úspěšnost šestek Nymburk v závěru opustila. Hosté fatálně neproměnili také několik lehkých košů z rychlých protiútoků. Jmenovitě Burns, Simmons, či po doskoku Washingtonova průniku Petr Benda. Tahle série už byla pro Nymburk smrtící. Na druhé straně se trefil z otočky Simon, který pak společně s Delaneym šestky po taktických faulech trefovali.


Washington sice trefil ještě jednu těžkou trojku, po které Nymburk prohrával o dva, ale osm vteřin před koncem už to měl těžké. Poslední malá šance nastala, když Delaney trefil tentokrát jen jeden trestný hod.  Simmons si pak hledal prostor pro vyrovnávací trojku, ale i když byl jen minimálně atakován, rozhodčí stejně pískli faul. Zbývalo jediné, dát první šestku, druhou nahodit, doskočit a skórovat. Jenže Tre první minul. Výsledek pak definitivně pečetil opět Delaney.


Nymburku zbývají do konce VTB ligy už jen dva zápasy. Ten první odehrají už v neděli ve Sportovním centru s Chimki Moskva, kam o týden později přijede uzavřít nymburskou sezonu v mezinárodních soutěžích další ruský gigant Nižnyj Novgorod.


Statistiky zápasu ZDE.

 
vloženo: 15.04.2015 22:41 / přečteno: 7842x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.