NYMBURK S CHIMKI ZRADILY ŠESTKY

NYMBURK S CHIMKI ZRADILY ŠESTKY

Basketbalisté Nymburka podlehli Chimki Moskva na domácí palubovce 72:80 a jeden zápas před koncem základní části jim patří 14. místo. To si mohou po posledním kole maximálně o jedno pohoršit nebo o dvě vylepšit. Poslední zápas sezony VTB ligy je čeká příští neděli doma s Nižným Novgorodem.

Kolo před koncem je jasné, že Nymburk neskončí poslední. Na poslední místo má sice náskok jediné výhry, ale předposlední Minsk dvakrát porazil. O jednu výhru méně má i poslední Samara, se kterou hrál Nymburk v této sezoně 1 – 1. Rudá křídla mají ale lepší poměr skóre, takže pokud v posledním kole zvítězí a Nymburk prohraje, tak půjdou před český tým. Ten se naopak v případě výhry nad Novgorodem může posunout až na 12. místo, pokud Loimaa i Krasnojarsk I Samara své poslední zápasy prohrají.


V nedělním zápase si Moskvané si sice rychle vybudovali náskok, Nymburk ale nastoupil s vysokou koncentrací a odhodláním. Proto začal až osmibodovou ztrátu stahovat. Základ položil v rychlém přistupování k hráčům v obraně a ve vzájemném vypomáhání. Z toho vyplynulo několik zisků a rychlých protiútoků. Nymburku se ale začalo dařit i v postupném dobývání útočné poloviny.


Konec první čtvrtiny se zvrhnul v přestřelku Pavla Houšky s Petteri Koponenem. Prvně jmenovaný minutu před koncem dlouhou dvojkou vyrovnal na 16:16. Vzápětí Koponen na druhé straně trefil trojku. Nymburku se ale z následující pozice podařilo najít v rohu volného Houšku znovu a Pavel se tentokrát nemýlil za tři body. Poslední útok však vyšel hostům znamenitě.  Opět Koponen s klaksonem další trojkou poslal Chimki do tříbodového vedení po první čtvrtině.


Stejný hráč zahájit už svou třetí přesnou trefou z perimetru druhou část. V ní koncentrace Nymburka ochabla, což se negativně projevilo hlavně v obraně. Chimki dostávalo od domácích hráčů hodně prostoru pod košem i na perimetru, z čehož se narodil dvouciferný náskok.


Rodící se trhák soupeře Nymburk probudil. Do poločasu stáhl ztrátu na polovic. Důležité byly zisky Luboše Bartoně a Pavla Houšky na útočné polovině, po nichž následovaly rychlé koše. Jenže Nymburk opět neubránil poslední pozici periody. Koponen si najížděl do vymezeného území a vyhodil ven na oblouk. Tam stál nehlídaný Ilnickij a s opět s klaksonem zatloukl poslední střelu prvního poločasu. Nymburk po něm prohrával 35:43.


Ve druhém poločase se Nymburk zlepšil v obraně, ale zhoršil v útoku. Luboš Bartoň sice snížil svou druhou trojkou v zápase na 45:47, ale tam se Nymburk zasekl. Hrubě se nedařilo na čáře trestného hodu. Domácí v zápase nedali 12 šestek, což se při konečném osmibodovém rozdílu ukázalo jako klíčové. Chimki navíc trestalo jakoukoliv volnou pozici na oblouku. V zápase nastřílelo 12 trojek. Do poslední čtvrtiny šel Nymburk s devítibodovou ztrátou.


Bylo znát, že Chimki čeká důležitější zápas příští pátek, kdy rozehraje finále Eurocupu. Hostující kouč Kurtinaitis posílal na palubovku většinou hráče druhého sledu. I ti drželi náskok kolem 10 bodů.


Probuzení pak přeci jen přišlo, ale pozdě. Garrett Stutz trefil těžkou střelu z otočky. Po něm se z nelehké pozice trefil Derek Raivio. Ten samý hráč vzápětí ukradl míč soupeři a posunul ho na Dariuse Washingtona, který se proháčkoval vzduchem až do koše. Nymburk najednou prohrával minutu před koncem jen o tři body.


Jenže na druhé straně zabil poslední naděje Nymburka na vítězství trojkou Claver. Darius Washington pak i trochu smolně nezakončil svůj nájezd košem. Konečnou podobu výsledku tak dal na druhé straně vynikající Koponen.


Statistiky zápasu najdete ZDE.

 
vloženo: 19.04.2015 21:00 / přečteno: 8326x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.