NA ÚVOD JASNÁ VÝHRA S TALLINEM

NA ÚVOD JASNÁ VÝHRA S TALLINEM

Basketbalisté Nymburka zvládli úvod sezony na jedničku. V prvním zápase základní části VTB ligy porazili s přehledem estonský Kalev Tallin 79:65. Nejlepším střelcem zápasu byl devatenáctibodový guard Michael Dixon, který přidal i šest asistencí.

Vaughn, De Zeeuw, Sant-Roos, Welsch, Randle, taková byla základní pětka, kterou poslal do prvního soutěžního zápasu kouč Ronen Ginzburg. Novou sezonu bodově otevřel symbolicky kapitán Jiří Welsch. Hned po něm dal i první trojku Nymburka v novém ročníku Max De Zeeuw. Odpovídal na stejně úspěšný pokus z perimetru Lotyše Freimanise. Úvodní minuty však trpěly nepřesnostmi na obou stranách, oba týmy ztratily několik míčů.


Co však zápasu nechybělo od samého začátku, byla vysoká míra agresivity. Pocítil to po necelých pěti minutách Jiří Welsch, který jako první střídal s vyraženým dechem. Vojtěch Hruban, který ho na palubovce nahradil, se však ihned uvedl trojkou. Stejně se o pár vteřin později po ztrátě Kalevu zadařilo Chassonu Randlemu. Když následně další ztrátu hostů ztrestal dunkem Michael Dixon, jehož příchod z lavičky hru Nymburka hodně oživil, byl tu první time out zápasu pro Alara Varraka. Nymburk totiž vedl o sedm bodů.


Ani ten však nástup domácího týmu nezbrzdil. Tallin se kolikrát ani nestačil divit, jak rychle se hra přesouvala na jeho polovinu. A bylo jedno, jestli to bylo po koši, nebo po četných ztrátách. Vše bylo ze strany Nymburka podporováno kvalitním doskokem a tak svítilo po první desetiminutovce sezony na tabuli skóre 26:13.


Prvních pět minut druhé čtvrtiny ale patřilo Kalevu, který snížil zpět na jednocifernou ztrátu. Přišel tak i time out od Ronena Ginzburga. Ani třetí faul a střídání výborného Howarda Sant-Roose nebyl zrovna to, co by tým v tuto chvíli potřeboval. Tallin se navíc rozstřílel z delších vzdáleností. Necelé tři minuty před poločasem byl náskok Nymburka už jen pětibodový. Níž to ale domácí borci do poločasu nepustili. Třeba i zásluhou Martina Peterky, který dostával od kouče velkou porci minut. To se ovšem při absenci Petra Bendy a Pavla Houšky dalo čekat. V prvním poločase se za to odvděčil šesti body, třemi doskoky a jedenácti plusovými body. Nymburk vedl po půli 44:34.


Třetí čtvrtina měla totožný průběh jako ta předchozí. Kalev opět snížil během pěti minut na pět bodů a pak znovu přišla vlna Nymburka. Letecké schopnosti poprvé v novém angažmá ukázal fanouškům Howard Sant-Roos. Chvíli po něm parádně přes hráče zatloukl i Max De Zeeuw, k čemuž ho vyzval neméně zdařilou asistencí Jiří Welsch. Diváci se bavili a na atmosféře to bylo znát. Zvlášť, když šel Nymburk do závěrečné periody s dvanáctibodovým náskokem.


Už na 17 bodů vzrostl v průběhu čtvrté čtvrtiny a vše nasvědčovalo tomu, že domácí tým si kráčí pro první výhru sezony. Kalev mohl zabít trojkou ze strany Vojta Hruban, ale volnou střelu minul. A protože vzápětí na druhé straně padl rychlý koš, ukázal Ronen Ginzburg okamžitě ke stolku časomíry téčko. Nymburk po něm už poslední minuty bez problémů ustál a zvítězil přesvědčivě hned v prvním zápase základní části VTB ligy.

 
vloženo: 04.10.2015 18:52 / přečteno: 7804x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.