M. DIXON: JSME V DOBRÉ SITUACI

M. DIXON: JSME V DOBRÉ SITUACI

Michael Dixon má za sebou stejně jako celý tým vynikající vstup do sezony. Ve dvou úvodních zápasech VTB ligy nasázel Kalevu a Kubáni dohromady 50 bodů a těší se na to, co bude následovat.

Všichni tě po zápase s Krasnodarem chválí. Jak se to poslouchá?

Nejvíc mě těší, že zápas viděla doma moje rodina, Už mi psali gratulace. Dnes se mi dařilo, dal jsem nějaké střely a hrál svou hru, jako každý den na tréninku. Ale je to jen jeden zápas. Další přijde vzápětí a je potřeba se na něj připravit stejně jako na tenhle.


Ve třetí čtvrtině se Lokomotivu dařilo tě brzdit poté, co jsi předváděl v prvním poločase. V šatně zřejmě udělali nějaké změny v obraně a upozorňovali na tebe. Ale ve čtvrté čtvrtině ti to bylo zřejmě jedno.

No jo, padalo to tam. Věřil jsem si, takových střel dávám na tréninku hodně. Pomáhá, že každý náš trénink je velmi soutěživý. Nikdo vás nenechá vystřelit jen tak. Je to skvělá příprava na to, co pak přijde v zápase. Ale dneska mi prostě vycházelo téměř všechno.


Proti Kalevu se dalo mluvit o tom, že byl Nymburk mírným favoritem, ale proti Kubáni? Ani náhodou...

Hodně našich hráčů hrálo již dost zápasů proti velkým hvězdám a skvělým týmům. Jméno týmu vpředu na dresu zase tolik neznamená. Nestarali jsme se o to, kolik mají hvězd. Kouč do nás napumpoval sebevědomí. Řekl nám, abychom šli hrát svoji hru a nebáli se ničeho, ani chyb, které udělá každý. A to jsme udělali. Hodně kluků pak trefilo velké střely, Howard na konci tu největší. Mně to tam taky padalo. Příliš jsme se nezabírali tím, proti komu hrajeme.


Další zápas s ruským velkoklubem bude už v neděli v Kazani. Jak se těšíš na první výjezd?

Nikdy jsem nebyl v Rusku, takže se těším. Je skvělé, v jaké situaci tam jedeme a s jakým týmem. Nemůžu se dočkat, až se podíváme na video a začneme se připravovat na to, jakým hrají systémem a jaké mají typy hráčů. Těším se na to, že je tu další příležitost vyhrát zápas. A je jedno s kým.


Kouč mluvil o tom, že je potřeba zůstat nohama na zemi. Jak to vidíš ty?

Musíme zůstat na stejné linii. Ani se nevznášet v oblacích, ani se zbytečně nesrážet dolů. Jsme na začátku dlouhé sezony, a jak říkal kouč, horší dny určitě přijdou. Až se to stane, nesmí to s námi nic udělat. Stejně jako s námi nic nesmí udělat, že se nám podařil tak dobrý vstup do sezony. Musíme držet při sobě v každé situaci a pak to bude OK.

 
vloženo: 08.10.2015 19:00 / přečteno: 7634x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.