PRVNÍ PROHRA PŘIŠLA V KAZANI

PRVNÍ PROHRA PŘIŠLA V KAZANI

Basketbalisté Nymburka odehráli další vydařené utkání se silným ruským týmem, ale na rozdíl od Krasnodaru se po něm z výhry neradují. Poprvé v nové sezoně vyjeli na cizí palubovku, ale na ní je zdolal UNICS Kazaň 94:87.

Byl by to snový úvod do sezony, pokud by Nymburk přivezl výhru i z hlavního města Tatarstánu. A nechybělo k tomu moc. Tým Ronena Ginzburga vyhrál první i třetí čtvrtinu a po většinu zápasu mohl myslet na vítězství. A to i přesto, že jeho z rotace vypadl další důležitý hráč.


Absenci Petra Bendy a Pavla Houšky ještě v úvodních dvou kolech přestál, ale neúčast klíčového obranáře Jiřího Welsche na prvním výjezdu do Ruska už nikoliv. Když se brzy po začátku čtvrté čtvrtiny vyfauloval i Michael Dixon, nedokázal už Nymburk čelit silnému závěru Kazaně. I přes prohru však rozhodně navázal na výkony z prvních dvou zápasů.


Roli hlavního snipera týmu na sebe vzal Vojtěch Hruban, který trefil parádních šest trojek z osmi pokusů a Nymburku téměř po celou dobu držel naději na výhru. Dobře mu sekundoval Maxime De Zeeuw, který byl užitečný ve všech aspektech hry. Z individuálního hlediska nejvydařenější zápas v nové sezoně odehrál další pivot Julian Vaughn, který nasbíral double-double.


Kazaň na úvod soutěže doma senzačně prohrála s Minskem a další ostudu před vlastními fanoušky už si nemohla dovolit. Její úvodní nápor ale Nymburk hlavně zásluhou dlouhých střel ustál. Z pod koše se tolik neprosazoval, tam domácí tým nechával minimum prostoru. Zásluhou tref Hrubana to ale nevadilo.


V dalším průběhu už si Kazaň lépe hlídala i svůj perimetr a tak procento nymburské úspěšnosti klesalo. Příspěvky obou podkošových cizinců ale ve třetí čtvrtině odemykaly i jinou cestu ke skórování než z dálky. Český tým přivedl zápas do poslední části jen se čtyřbodovou ztrátou.


Pak však převážily širší možnosti lavičky domácích, což se ukázalo jako rozhodující. Zvlášť poté, co z rotace Nymburka už sedm minut před koncem vypadl vyfaulovaný Dixon. Přetížená obrana hostů pak nestíhala zastavovat hlavně Langforda, který si sám vytvářel a zakončoval pozice. Závěr sice patřil Nymburku, který korigoval výsledek dalšími trojkami, ale to už se Kazaň o výhru nebála.


„Kdyby mi někdo před zápasem řekl, že prohrajeme jen o sedm bodů, byl bych velmi překvapen. Dnes nám chybělo několik klíčových hráčů české reprezentace. Je těžké hrát nekompletní. Dobře jsme hráli v útoku, ale obrana často nestíhala,“ hodnotil zápas kouč Nymburka Ronen Ginzburg.


Body:

NBK - Hruban 24 (za 3b 8/6), De Zeeuw 19 (8d, 7a), Randle 13, Vaughn 11 (10d 2bl), Dixon 8 (5f), Kříž 5, Peterka 3, Sant-Roos a Pomikálek 2.


KAZ - Colom 19, Langford 18, Milaknis 14, Lichoděj 12, Gubanov 10,...

 
vloženo: 11.10.2015 19:43 / přečteno: 7234x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.