VTB LIGA: V NEDĚLI NA KRASNOJARSK

VTB LIGA: V NEDĚLI NA KRASNOJARSK

Jediného českého basketbalového zástupce na mezinárodním mužském klubovém poli čeká další ostrá bitva ve VTB lize před vlastními fanoušky. Po senzačním zdolání euroligové Kubáně a předchozí výhře nad Tallinem bude ČEZ Basketball Nymburk hájit domácí neporazitelnost proti Jeniseji Krasnojarsk. Zápas začíná ve Sportovním centru v neděli v 16.00 a přímým přenosem ho vysílá kanál Nova Sport2.

Tým izraelského kouče Ronena Ginzburga má za sebou takřka zářivý úvod do sezony, který nezastiňuje ani poslední těsná prohra v Kazani. Předchozí dva zápasy na domácí palubovce totiž Nymburk zvládl a důvod k přetrvávající spokojenosti dává především týden a půl stará výhra, jedna z největších v klubové historii, nad bohatým euroligovým Lokomotivem Kubáň Krasnodar. Z té se ale nedá žít věčně.


„Čeká nás další zápas před vlastními fanoušky, kteří od nás po triumfu nad Kubání budou chtít další vítězství. Krasnojarsk sice nemá euroligovou soupisku jako Lokomotiv, přesto utratil spoustu peněz za špičkové hráče. Máme tak před sebou dalšího kvalitního soupeře z Ruska v soutěži, kde nemá žádný tým dopředu nic jistého,“ řekl před nedělním zápasem Ronen Ginzburg.


Nejcennější posilou Jeniseje je loňský top skórer německé Bundesligy David Kennedy, který v dresu Ludwigsburgu doručoval v základní části 18 bodů na zápas. A přesně tolik nastřílel dvoumetrový Američan se zkušenostmi z NBA průměrně i ve třech dosavadních utkáních VTB ligy. Po nich má Krasnojarsk bilanci 1 – 2 a v Nymburce by ji rád upravil na vyrovnanou.


Domácí tým ale bude rozhodně proti. „Pokud v obraně zopakujeme výkon z prvních dvou domácích zápasů a v útoku budeme pokračovat v naší běhavé hře se snahou o rychlý protiútok, pak můžeme opět uspět. Je dobře, že už můžeme počítat s Pavlem Houškou. Na druhou stranu nám z rotace vypadl Jiří Welsch, což je problém. Ostatní ho musí společnými silami nahradit,“ zhodnotil kouč aktuální pohyby na marodce oběma směry.

 
vloženo: 16.10.2015 11:13 / přečteno: 7524x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.