K LABI PŘIJEDE VITA TBILISI

K LABI PŘIJEDE VITA TBILISI

Basketbalistům Nymburka zbývají odehrát do konce základní části VTB ligy čtyři zápasy. Jistotu historicky první účasti v play off už mají a tak se ve zbývajících duelech pokusí vylepšit si své dosavadní osmé místo. V úterý budou doma proti Vita Tbilisi favoritem. Zápas startuje v 18.30.

Nymburk si může polepšit v tabulce už v případě úterní výhry. Konkurenční Nižnyj Novgorod prohrál v neděli v Petrohradu se Zenitem o jediný bod, a tak se český tým může vrátit před něj na sedmé místo.


„Jsme rádi, že máme účast v play off zajištěnou. Bylo by lepší jít do něj z vyššího, než z osmého místa, ale pro zbývající zápasy mají naši konkurenti o něco lepší los. Abychom pomýšleli na vyšší příčky, musíme v úterý doma s Vitou potvrdit roli favorita a vyhrát,“ uvedl kouč Nymburka Ronen Ginzburg s tím, že by se rád ve čtvrtfinále vyhnul CSKA Moskva. „Ale i kdyby se to nakonec nepovedlo, tak i série z CSKA bude pro nás i pro fanoušky velkým svátkem,“ doplnil.


Gruzínská Vita je soutěži beznadějně poslední. Nováček VTB ligy vyhrál zatím jediný zápas a to ten poslední doma s Minskem o bod. Jinak dosud dostával od svých soupeřů většinou pořádně naloženo, včetně od Nymburka, který v Tbilisi zvítězil v prosinci 119:59.


Vitu během sezony opustilo již 11 hráčů, včetně dvou hlavních koučů. Ten současný. Lotyš Nikolajs Mazurs, má momentálně na soupisce pouze 10 jmen. Z toho je šest domácích Gruzínců, dále dva Američané a po jednom Rusovi a Ukrajinci. Nejlepším střelcem je guard Irakli Chlaidze, který doručuje průměrně 9 bodů na zápas. Nejlepším doskakovačem je 218 cm vysoký pivot Konstantin Anikienko.

 
vloženo: 04.04.2016 15:46 / přečteno: 8115x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.