NYMBURK SMETL SEDM STATEČNÝCH

NYMBURK SMETL SEDM STATEČNÝCH

Jen sedmičlenná výprava Vity Tbilisi dorazila do Nymburka k dalšímu zápasu VTB ligy. Soupeř přijel ve složení šesti hráčů s jedním koučem, přesto se bil statečně až do konce. Nymburk zvítězil 111:51 a dostal se na sedmé místo tabulky.

Do Nymburka přijelo spíš torzo týmu s názvem Vita Tbilisi. Soupeř přijel pouze v šesti hráčích plus trenér. Navíc přijel autobusem z polských Katovic, kam byly levnější letenky. Vše způsobily aktuální finanční problémy týmu, jehož sedm statečných si však zaslouží respekt.


Jediný střídající hráč tak během hry seděl na lavičce sám, což byl dost netradiční pohled. Navíc již během první čtvrtiny hostující střídačka osiřela úplně. V souboji s Julianem Vaughnem dostal ránu do nosu Konstantin Anikienko. Zastavit krvácení mu museli na nymburské střídačce, protože z týmu soupeře neměl kdo. Ukrajinský centr se naštěstí pro Tbilisi za chvíli do hry vrátil. I přes pozdější vysokou porážku je potřeba šesti borcům soupeře přiznat vysoký kredit za to, jak v předem ztraceném zápase bojovali za svůj tým.


Z pohledu dění na palubovce bylo od samého úvodu jasné, kudy se bude zápas ubírat. Nymburk vyhrál v pohodovém tempu úvodní čtvrtinu 27:10 a i po úvodní pauze v široké rotaci zápas jasně kontroloval. Pro pětici hráčů soupeře bylo těžké brzdit rychlý přechod Nymburka na útočnou polovinu okamžitě po zisku míče. I v postupném útoku si domácí hráči rychle půjčovali míč, z čehož plynulo spousta volných pozic a úspěšných střel. Na druhé straně aspoň Revazašvili trefil před půlí dvě trojky a trochu pohled na tabuli z jeho pohledu vylepšil. I tak byl ale poločasový stav 56:24.


V druhé půli hostům v rychle ubývaly sily, což je pochopitelné. Přesto občas předvedli pohlednou akci. Po jedné takové rychlé předávce na perimetru dal svou čtvrtou trojku Revazašvili. To už byl ale náskok Nymburka čtyřicetibodový. Před poslední částí vedl 93:40.


Stobodovou hranici prolomil jedenáctou nymburskou trojkou Max de Zeeuw. S jeho dalším košem vedl Nymburk už o 60 bodů. Tři trojky z pěti trefil i Matěj Svoboda, který odehrál 20 minut a skončil na 15 bodech jako třetí nejlepší střelec týmu.


Další zápas v soutěži sehraje Nymburk již v neděli opět doma. Do Sportovního centra přijede velký soupeř Zenit Petrohrad a dá se očekávat dramatická bitva. Ještě předtím ale Nymburk zahájí play off Kooperativa NBL se Svitavami. Série začíná v pátek v 18:30.


Body - Randle 19 (6a, za 3b 3/5), De Zeeuw 17 (5d, 5a, za 3b 2/4), Dixon 16 (4d, 9a, za 3b 2/5), Svoboda 15 (Za 3b 3/6), Kříž 13 (9d, 4a), Sant-Roos 7 (9d, 6a), Houška 6 (5d, 3a), Vaughn 6, Welsch 6, Benda 2, Hruban 2, Peterka 2 (3a).

 
vloženo: 05.04.2016 20:42 / přečteno: 8273x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.