DALŠÍ TĚSNÁ PROHRA

DALŠÍ TĚSNÁ PROHRA

I ve druhém čtvrtfinále play off VTB ligy v Moskvě Nymburk důkladně potrápil velkého favorita CSKA. Domácí tým o svém těsném vítězství opět rozhodl až ve čtvrté čtvrtině, když zvítězil 79-72.

Nymburk vstoupil do zápasu opět velmi koncentrovaně a po příspěvcích Michaela Dixona vedl rychle dvouciferným rozdílem. Dařilo se střelecky i na doskoku a Moskvané pochopili, že i ve druhém zápase narazili na tuhý odpor sebevědomého týmu. Trefovali se Martin Kříž, Petr Benda, nebo Max de Zeeuw a díky jejich přesným rukám vedl Nymburk po deseti minutách 25:15.


V dalším průběhu ale CSKA zlepšilo obranu. Uzavřelo podkošový prostor a Nymburk byl odkázán na dlouhé střely. Trefy Jiřího Welsche a Maxe de Zeeuwa pomáhaly držet desetibodový náskok, ale De Colo s Teodosičem poprvé v zápase strhli vedení na stranu CSKA. Těžké, ale úspěšné střely Michaela Dixona a Martina Kříže udržely Nymburk před poločasem v nejtěsnějším závěsu.


I po poločase hosté naráželi na výbornou obranu CSKA. Mohli se však opřít o doskok. Po trojce Chassona Randla šel Nymburk opět do vedení, ale na druhé straně stejně odpovídal Higgins. Polabané pak začali mírně ztrácet, ale pořád se drželi pod desetibodovým rozdílem.


Útočným doskokem držel Nymburk i ve čtvrté čtvrtině své akcie vysoko, ale bohužel nepadlo několik volných střel. Naopak Fridzonova trojka znamenala vedení CSKA o devět bodů. Nymburk ještě předvedl několik podařených akcí, ale domácí kouč Itoudis na ně reagoval time outy. Nymburk pak v klíčových chvílích ztratil několik míčů a CSKA si už koncovku pohlídalo. I tak ale český zástupce ve VTB lize předvedl na palubovce velkého favorita výborný výkon.


Body:

Dixon 13, Randle 12, Benda, Sant-Roos, Kříž a De Zeeuw 10, Welsch 5, Vaughn 2 – Higgins 16, De Colo 15, Hines 14…

 
vloženo: 01.05.2016 17:12 / přečteno: 7842x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.