REPREZENTANTI DO NYMBURSKÉHO BCM

REPREZENTANTI DO NYMBURSKÉHO BCM

Basketbalové centrum mládeže v Nymburce si připisuje na svou soupisku akvizice v podobě reprezentantů U17 Matěje Svobody (na snímku vpravo s Tre Simmonsem) a Dominika Heinzla.

Svoboda, hrající na pozici 3 a 4 přichází do Nymburka z Ostravy, Heinzl hrající na pozicích 4 a 5 přichází ze Zlína. Oba hráči budou spadat do kategorie U19, Matěj Svoboda i do kategorie U17.

„Snažíme se posilovat kádr nejen u A družstva mužů, ale také i v BCM Nymburk. Dominik Heinzl a Matěj Svoboda jsou talentovaní hráči ročníku 1995 a 96, reprezentanti do 16 a 17 let. Předností Dominika Heinzla je výborně stavěné tělo, dlouhé ruce, široká základna a solidní střelba ze střední vzdálenosti. Matěj Svoboda velmi dobrý pohyb a vyhovuje i stylu hry Nymburka, kdy hráči na pozici tři čtyři se podílejí na hře zády i čelem ke koši. Oba dva budou zařazeni do elitní skupiny, která bude mít extra tréninkový program,“ plánuje Michal Ježdík, sportovní ředitel Basketbalového centra mládeže Nymburk.

 

Mladší z dvojice nových hráčů Matěj Svoboda je momentálně na MS U17 v Kaunasu. Ve svých čtrnácti letech byl nejmladším hráčem na loňském ME U16 v Pardubicích a Hradci Králové. Má tedy ve sbírce stříbrnou medaili za druhé místo na evropském mistrovském turnaji. Matěj má také zkušenosti s Mattoni NBL. V dresu Ostravy nastoupil krátce ke dvěma zápasům. V prvním proti Svitavám vsítil i první koš a hned trojku.  

Dominik Heinzl zůstal nakonec náhradníkem pro tým U17 startující na MS. Dominik kromě „své“ extraligy do 16 let byl na soupisce prvoligového Protonu Zlín. V extralize nastřílel Dominik ve 13 zápasech celkem 184 bodů, což ho s průměrem přes 14 bodů zařadilo na 18.místo tabulky nejlepších střelců soutěže.


Matěj Svoboda

 Matěj Svoboda
 
vloženo: 25.06.2012 14:00 / přečteno: 11272x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.