NYMBURK MĚNÍ SVOU AKADEMII

NYMBURK MĚNÍ SVOU AKADEMII

ČEZ Basketball Nymburk na konci letošní mládežnické sezony završil posledním čtvrtým rokem pilotní projekt Basketbalového centra mládeže, který až doposud fungoval pod názvem BCM Nymburk. Po vyhodnocení tohoto období a dosažených cílů, se klub rozhodl pro nadcházející čtyři roky pro některé změny.

První a nejviditelnější novinkou je změna názvu a loga. Zanikl název BCM Nymburk. Nový název mládežnického programu je NBK Basketbalová akademie. Její součástí jsou dvě střediska: NBK Basketbalová akademie Nymburk, NBK Basketbalová akademie Praha a dále sdružení SKPK. Úplně novým subjektem je pražská část akademie, kterou klub založil a bude kultivovat na Praze 7.


„Celá akademie je součástí rodiny ČEZ Basketball Nymburk. Nemá jen sportovní cíle. K dalším patří vytvářet konkurenční prostředí pro růst mladých talentovaných basketbalistů. Jde nám také o propojení sportu a studia. Naši hráči nestudují na sportovních gymnáziích. Individuální výukový plán mají pouze po souhlasu rodičů a učitelů. Podléhají pravidelné měsíční kontrole prospěchu, který pokud není uspokojivý, hrozí vyřazení z tréninkového procesu,“ uvedl sportovní ředitel ČEZ Basketbal Nymburk a autor projektu Michal Ježdík.


Akademie si také klade za cíl vychovávat hráče pro Mattoni NBL. V kategoriích U17 a U19 je již kladen důraz na umístění týmů v horních patrech tabulky. Již nyní pravidelně docházejí na individuální i skupinové tréninky hráči A týmu, čímž dochází k propojování prvního družstva s mládežnickými kategoriemi.


Rodiče mladých sportovců jsou do tréninkového procesu rovněž zapojeni. „Máme s nimi pravidelné schůzky, kde jim prezentujeme výsledky a stanovujeme cíle na další období. Vyhlašujeme nejlepší hráče, nejlepší studenty a hráče, kteří se nejvíce zlepšili. Spolupracujeme se sportovním psychologem i se třemi experty (jedním ze zahraničí) na kondiční přípravu dětí a mládeže. Zajišťujeme stravování i doučování,“ prozradil Michal Ježdík.


Součástí přípravy je také častá konfrontace se zahraničím, nejčastěji formou turnajů v cizině. Jen tým U19 loni vyjel pětkrát. NBK Basketbalová akademie také pořádá víkendové tréninkové kempy. Ten poslední, který proběhl minulý víkend v Nymburce, proběhl pod osobní patronací Jiřího Welsche. Talentované děti do 15 let jsou zařazené do speciálního projektu NEXT.


Akademie také nabízí interní vzdělávání svých trenérů a trenérů spolupracujících klubů. Ti mají možnost se jednou ročně účastnit mezinárodních seminářů a jednou za dva roky vyjet na stáž do kolébky basketbalu do USA.


„Chystáme také projekt, kterým chceme podpořit basketbal na základních školách ve Středočeském kraji. Chceme aktivně pomoci České basketbalové federaci s osvětou, jak hrát a trénovat, co je basketbal za sport a jaké má výhody,“ doplnil Michal Ježdík.

 
vloženo: 05.06.2014 14:09 / přečteno: 11021x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.